Bejegyzések

LélekÁllomás: vissza akarom kapni Őt!

LélekÁllomás: vissza akarom kapni Őt!

Valami van a levegőben mostanság, mert ma többen is megkerestetek ugyanazzal a kérdéssel/kéréssel: Mit tudsz tanácsolni arra a helyzetre, ha a párom elhagyott / időt kért / átmenetileg elköltözött, de szeretném visszakapni őt? Mit tudok tenni?

Visszatérés

Visszatérés

A múlt héten kissé kizökkentem, hagytam, hogy egy rajtam kívülállónak hitt ok indulatossá tegyen.

Azóta történt pár dolog. Megjártam többször is Budapestet, ami önmagában is elegendő lenne arra, hogy az ember méltatlankodjon, a 20 km/órás tempójú haladásért beszedett útdíjon át a mondvacsinált okkal lezárt hidakig. 

Felderítők: Zóna, bodzaszörppel és sütivel

Felderítők: Zóna, bodzaszörppel és sütivel

A hétvégén második alkalommal ZONÁzhattatok velem a szabadban Kaposváron, a városligetben. Szuper hangulatban telt az 1 órás edzés. Kardio és erősítő elemeket vegyesen végeztünk, erős has es fenék fókuszos gyakorlatokkal. Teljesen más élmény a szabadban edzeni a naplementében a felhők alatt.

Pokolba a pokolba hívókkal

Pokolba a pokolba hívókkal

Utcai bűnözés volt a múlt hétvégén Hamburgban, a G20 államok vezetőinek tanácskozása alatt. Arcukat eltakaró, gyáva és agresszív politikai bűnözők szervezkedtek arra, hogy szétverjenek üzleteket, felgyújtsák békés emberek parkoló autóit, lángba borítsanak egy nagyszerű várost. 

LélekÁllomás: mert az élet(ed) nem vár meg

LélekÁllomás: mert az élet(ed) nem vár meg

Ha az önbecsülést kívülről várod, vagyis ha meg akarsz felelni a külső elvárásoknak, akkor azt fogod tapasztalni, hogy ez (több, mint) lehetetlen. A tökéletesség ugyanis nem létezik. Bár a külső elvárások mindig a tökéletesség látszatát keltik, mintha az elérhető lenne, csak hogy a visszaigazolásnál folyton ott van az a de… de lehetne jobb, lehetne több, lehetne más, és így tovább.

Túlélni

Túlélni

Talán említettem már, hogy a Deseda körüli kerékpározás az egyik kedvenc tevékenységem. Ez ilyenkor, nyáron könnyen válhat túlélőtúrává. Nem csak a bringázásnak, az aratásnak is ideje van ilyenkor. A Kaposfüred és Toponár közötti út, mely amúgy kerékpárútnak is ki van jelölve, ilyenkor megtelik traktorokkal, kombájnokkal, szóval egy csomó kedves és barátságos járművel. 

Karádon belépett a népzene az Isten háza küszöbén. Jól tette! Nem szentségtörés!

Karádon belépett a népzene az Isten háza küszöbén. Jól tette! Nem szentségtörés!

Talán fél tucat hegedűvonó táncolt szinkronban a karádi templom oltára előtt. Az oltáron aranyozott feszület a korpusszal, a Megváltó szenvedése. Bach és Händel helyett a magyar népzene hangjai hegedűn, furulyán, népi bőgőn. A már majd három évtizedes karádi Méta népzenei tábor záróhangversenye volt szombat este a nemrég helyreállított karádi katolikus templomban.

Korábbi bejegyzések