Bejegyzések

Munka, család, biztonság

Munka, család, biztonság

Kampány van. Ahogy ilyenkor szokás, minden pártvezető elmondja a kortesbeszédét. Beindulnak az ajánlásgyűjtések. Megy az országjárás. Semmi egetrengetően új nincs az előző választásokhoz képest. Hallgattuk most is jó másfél évig a nagy összefogást a kormányzó Fidesz-KDNP ellen. 

Ehhez képest idén több párt indul külön, mint korábban. Érdemes felidézni, hogy 2014-ben Összefogás köznéven volt egy MSZP-DK-Együtt-Szolidaritás-Párbeszéd-Liberálisok választási szövetség, olyan pártlistával, ahol Mesterházy, Bajnai, Gyurcsány, Fodor Gábor, Kónya Péter voltak a vezető helyeken. Mellettük külön indult a Jobbik, az LMP, és számtalan kisebb, jelentéktelen pártocska. A nagy összefogás ellenére a Fidesz-KDNP kétharmadot szerzett.

UFO-észlelés

UFO-észlelés

Tegnap majdnem láttam egy UFO-t. (Az UFO egy betűszó, mely magyarul azt jelenti: azonosítatlan repülő objektum.) Szóval ez az objektum egyenesen a fejem felé repült. Gyorsan elhajoltam, és utána néztem. Ekkor jött be a majdnem effektus, ugyanis felismertem, hogy egy apróbb kő volt az ismeretlen repülő tárgy, és nagy valószínűséggel egy kamion kereke lőtte felém. 

RedCarpet-Fashion: vörös szőnyeges körkép

RedCarpet-Fashion: vörös szőnyeges körkép

Még mindig javában tartott a New York-i divathét és több filmpremiert is megrendeztek, illetve kezdetét vette a 2018-as Berlinale Nemzetközi Filmfesztivál is, ahol már több filmet is bemutattak, szóval ezekről az eseményekről válogattam össze az e heti kedvenceimet.

100%-ról a nullára

100%-ról a nullára

Megint Orbán Viktornak lett igaza. Nemrégiben interjút adott a legnagyobb német napilapnak, a Bildnek. Ebben többek között megkérdezték a szociáldemokrata Martin Schulzról, az Európai Parlament korábbi elnökéről, Merkel kancellár kihívójáról. Schulz EU-s korában folyamatosan támadta a magyar kormányt, és a Fidesz politikáját. Orbán Viktor a következőket mondta róla: 

„...Martin Schulz egy jó harcos. Azonban két különböző dolog az EU harcosaként szórakoztatókat mondani, vagy felelősséget vállalni egy ország politikájának közvetlen alakításában.” 

RedCarpet-Fashion: ez történt a vörös szőnyegen

RedCarpet-Fashion: ez történt a vörös szőnyegen

A díjátadószezonnak még koránt sincs vége, viszont egy kicsit szüneteltették az ehhez tartozó eseményeket. A díjátadók helyett inkább a gálákon és a New York-i divathéten volt a hangsúly, ami még javában tart. Csütörtök délután kezdődött, de az óta már rengeteg új kollekciót mutattak be az őszi/téli szezonra.

49 000

49 000

Már majdnem ötvenezer nap telt el azóta, hogy az Így szólott Zarathustra először megjelent, és már legalább ezer napja nem volt a kezemben.

Most újra belekezdtem, mert Nietzsche műve időnként újra bekéredzkedik az ember életébe. Egyfajta szórakoztató rejtvényfejtés. Az ember soha nem tudhatja, hogy a szerző vele, vagy éppen önmagával ironizál vagy esetleg nagyon is komolyan mond dolgokat. Mindenesetre, ha figyelemmel és nyitott szívvel olvassuk akkor, ha emberebb emberek nem is, de a világ abszurditásai ellen felvértezettebek leszünk.

Felderítők: az élet, mint a fánk, frissen és melegen isteni

Felderítők: az élet, mint a fánk, frissen és melegen isteni

Mai blogunk a gasztronómia kerek, vagy hosszukás, égetett vagy kelt, sós vagy édes és világszerte ismert finomságát mutatja be nektek, a fánkot. Igazán aktuális, hiszen régi népi hagyományaink, szokásaink mint a farsang vagy disznóvágás is az olajban, zsírban sütött fánktól az igazi.

A második feleség

A második feleség

Az ellenzék küzd az Orbán-kormány menekültpolitikájával. Szerintük a kormány fantomokkal hadakozik, semmi értelme a kerítésnek, vagy a Soros-nevéhez kötött, migránsokat támogató szervezetek megrendszabályozásának. 

Homok a szélben

Homok a szélben

Olvasom valami ingyen bedobott újságnak látszó nyomtatványban, hogy Sötét Daróc szerint a Vona, tudják az a politikus kiscsákó, aki egy ideig erősen szidta a zsidókat, aztán megjavult, és azóta üdvözlő lapokat küldözget a rabbiknak. Na, szóval, azt állítja ez a setét testburkoló alapanyag, hogy aszongya…, de inkább nem idézem, a lényeg, hogy a Gábor gyerek igen csak bevállalós, amikor szexualizál.

Korábbi bejegyzések