Bejegyzések

Felderítők: már megszegtük az újévi fogadalmakat

Felderítők: már megszegtük az újévi fogadalmakat

Januárban van az év legszomorúbb napja, állítólag. Fogcsikorgató a hideg, az ünnepek nyújtotta csillogó vidámság már elhalványodott. Már megszegtük az újévi fogadalmakat. Mikor nekiugrottam ezeknek a soroknak bennem is kavarogtak a gondolatok, aztán gyorsan terelődtem valami vidám felé. Elkezdtem szörfözni a neten és egyszer csak bevillant, hogy még nem is blogoltunk arról mennyire nagyon imádjuk az olasz konyhát.

Előrefutni?

Előrefutni?

Mostanában divatba jött a futás. Jó dolog a sport. A mozgás is kell, de az is divatba jött, hogy saját sorsunk, életünk elé akarunk futni. Közben pedig nem látjuk, hogy mi az, amit élünk most.

TársasKereső: Dixit, a határtalan képzelet játéka

TársasKereső: Dixit, a határtalan képzelet játéka

Gyermekkorunkban gyakran családi programként társasoztunk. Vérre menő küzdelmek zajlottak, természetesen az örök kérdés az volt, hogy ki nevet a végén. Városunkban is szervez társasjáték-partikat a Kaposvári Társasjáték Klub. Új sorozatunkban segítségükkel bemutatunk néhány nagyon jó, ám kevésbé ismert játékot.

Tizenöt év dióhéjban

Tizenöt év dióhéjban

15 éve, 2002 elején kezdtem írni jegyzeteimet itt, a Kapos Extrában. Ha csak évi 40 héttel számolok, ez közel 600 cikket jelent, mintegy 1 800 000 karaktert – és aki író ember, az tudja, hogy ez már egy szép, vaskos könyvet is kitenne. Az írásaimban a kezdetekben sem titkolt rokonszenvem az akkori Orbán-kormány mellett, még itt Kaposvárott – a fideszes városban – is megosztotta az olvasókat. Máig. Cikkeimre jobbára kulturált kritikákat, de sok elismerést is kaptam. 

LélekÁllomás: a hűség egyenlő azzal, hogy feleség vagyok

LélekÁllomás: a hűség egyenlő azzal, hogy feleség vagyok

Mivel mostanában túl sokan bejelölnek ismeretlenül (a személyes oldalamon), meg szoktam kérdezni, hogy honnan ismerjük egymást. Tegnap ismét ledöbbentem a válaszon, ez pedig megihletett. Ugyanis a fiatalember azt írta, hogy ő csak azért jelölt be, mert megtetszettem neki és bár látja, hogy férjnél vagyok, nem igazán érdekli.

Szembenézni

Szembenézni

Talán az egyik legnehezebb dolog szembenézni a hibáinkkal. Megállni egy pillanatra és elgondolkodni azon, hogy az aktuális helyzet, amiben vagyunk, mennyiben a mi hibánk. Ez a helyzet lehet személyes, munkahelyi, de lehet akár társadalmi is. Most az utóbbinak nézünk kicsit utána.

 

Felderítők: felkészültek izmaink a téli mozgásra?

Felderítők: felkészültek izmaink a téli mozgásra?

A természet hívogat télen is, friss levegőn lenni, sportolni, mozogni? Nincs is ennél jobb. De van néhány apró betűs rész, amit érdemes átgondolnunk még időben. Most nem a legtrendibb cuccokra gondolunk, nem a jól megvaxolt lécekre, a polár rétegekre, hanem egy kérdésre, amire jó, ha tudjuk a választ. Felkészültek az izmaink, ízületeink a bevetésre? Mert bizony nekik sem árt egy "elővaxolás", nagyon toppon kell lenniük!

Küldetés

Küldetés

Néha felmerül bennünk a kérdés: vajon mi a küldetésem? Jó úton járok? 
Ezen lehet töprengeni. Különböző módszerekkel meg lehet állapítani, hogy mi is a küldetésünk. De vajon honnan tudjuk, hogy tényleg az-e… 

Hajléktalanok és hiénák!

Hajléktalanok és hiénák!

Kegyetlen terhet jelent a hajléktalanok számára az idei tél. Szokásos búvóhelyeik, viskóik vagy éppen egy sátor az elmúlt telekben még adott menedéket, tartósan mínusz 10 fok alatti hőmérsékletnél azonban fenyeget a végleges kihűlés veszélye, a fagyhalál. Helyhez köt is sokukat kis viskójuk, lakóhelyük féltése, vagy éppen kutyájuk. Sokan pedig egyszerűen nem akarnak hajléktalanszállóra menni, másokkal vegyülni. Féltik értékeiket, de szerintem sokan inkább kerülik a társaságot. Az alkoholtilalom is komoly korlát sokuknak.

Korábbi bejegyzések