Bejegyzések

Őszi-tavaszi választások

Őszi-tavaszi választások

Három, számunkra is kiemelten érdekes választás lesz az ősszel Európában. A német, az osztrák és a cseh. A németek az EU vezetői, az osztrákok kiemelt szomszédaink, a cseh tét a Visegrádi 4-ek jövője.

LélekÁllomás: azért voltam ideges, mert...

LélekÁllomás: azért voltam ideges, mert...

Fültanúja voltam egy apa-anya-gyerek kommunikációnak, illetve annak két végletére lettem figyelmes, mert nagyon tanulságos volt. Először egy hangos (a szavakat inkább nem írom le) leszúrásra lettem figyelmes, apuka igen nagy vérmérséklettel szidta le a kisfiút, hogy miért nem figyel, már megint lecsúszott a lába a bicikliről, miközben jött az autó, stb…

Vége? (Nem, soha)

Vége? (Nem, soha)

Nyugodtan kijelenthetjük, vége a nyárnak. Lehet, hogy lesz még néhány nap, amikor 30 foknál is több lesz, de a nyár, az igazi, már búcsút intett. A nap már érzékelhetően később kel és előbb nyugszik, szóval vége.

Én nagyon sajnálom, de ez van, ha az ember egy ilyen ferde tengelyű, ovális pályán keringő bolygóval utazik a halhatatlanságba, ami ugyan nincs, de ettől a bizonytalan imbolygástól lenni látszik. A hosszú esték mintha többen lennének, mint a hosszú nappalok, fogyóban a természetes fény.

Felderítők: a tanulás, edzés és felüdülés hétvégéje

Felderítők: a tanulás, edzés és felüdülés hétvégéje

A múlt héten izgatottan számoltam vissza a napokat, a visegrádi ZONA edzőtábor eljöveteléig. Biztosan tudjátok már nagy örömömet, hogy Péntek Enikő kiválasztott csapatába májusban, és hivatalos ZONA edzője lettem. Kaposváron is heti rendszerességgel tornázhattok velem, a TRX, Intervall aerobik mellett már ZONÁN is. Beszámoló.

Megriadva

Megriadva

A nyár talán, vagy biztosan, a legveszélyesebb évszak. Szinte állandóan riasztás van. Riasztanak, ha meleg van, ez nyáron mondjuk tényleg nagy meglepetés és meglehetősen ijesztő. Riasztanak, ha vihar várható, riasztanak, ha eső, ha jég jön, vagy ha csak beborul, aztán persze kiderül és jön a hőség, jujuj.

Szóval a nyárral vigyázni kell, havazás és ónos eső kivételével bármi jöhet.

Nagyot dörrent Bill Gates szava

Nagyot dörrent Bill Gates szava

A világ évtizedekig leggazdagabbnak számító embere, a Microsoft tulajdonosa megszólalt Európa sorsáról és a migránskérdésről. Szava súlyos és igen lesújtó volt. Egyszerűen azt mondta, hogy ha nem állítja le Európa a migrációt, az később már lehetetlen lesz, gyakorlatilag megsemmisül az európai kultúra, de Európa szerkezete is szétesik. Magyarul Európa alkonyát, várható megsemmisülését mondta ki. Kemény vélemény, sajnos aligha támaszthatunk vele szemben komoly érveket. 

Felderítők: nyár, strand, zúzás, bagel

Felderítők: nyár, strand, zúzás, bagel

Nyári, perzselő,  szinte afrikai forró napokat tudhatunk magunk mögött. A munkahelyeken számoljuk vissza a perceket mikor szabadulunk, és csobbanhatunk végre valamelyik strand hullámai közé. Mindenki próbálja ezt az elképesztő meleget átvészelni, egy jó hideg sörrel vagy, ahogy sokan tettétek, egy zúzós edzéssel.

LélekÁllomás: hogy önmagunkból csak a mag maradjon

LélekÁllomás: hogy önmagunkból csak a mag maradjon

Csak hisszük, hogy mindent megpróbáltunk, hogy jó legyen, hogy megjavuljon a helyzet. Csak hisszük, hogy ismerjük a másikat. De amíg benne vagyunk a kapcsolatban, addig kezeljük tényként azt, hogy ketten csak akkor tudunk valódi változást létrehozni, ha az egónkon teljesen kívülre merünk helyezkedni (tudod, mint pók a sarokban).

Kata? Katinka?

Kata? Katinka?

Kata vagy Katinka lennél szívesebben, kérdezzük a kis Katalint, még csak öt éves, láthatóan nem érti. Én kicsit több vagyok, még sem értem.

A híroldalakon igen gyakran tűnik fel egy név, bizonyos Sarka Kata neve. Idáig nem kattintottam rá, eztán sem teszem, de most muszáj tájékozódnom, ha már itt megemlítem. A lényeg, hogy az olimpia és a mostani vizes vb időszakát leszámítva, a google szerint, többen keresnek rá Sarka Kata nevére, mint Hosszú Katinkáéra. 

Korábbi bejegyzések