Bejegyzések

TársasKereső: Ticket to Ride, a jegyed Európa városaiba

TársasKereső: Ticket to Ride, a jegyed Európa városaiba

A Ticket to Ride egy könnyen tanulható, a szerencsét és a stratégiát ötvöző igazi családi játék, amelyben a cél, hogy az 1900-as évek európai nagyvárosai között kiépítsük a vasúthálózatot. A játékot az nyeri, aki a kapott menetjegyeken található városok közötti összefüggő útvonalak kiépítésével a legtöbb pontot éri el.

Kívülállók

Kívülállók

Manchesterben hétfőn egy zsúfolásig megtelt könnyűzenei koncerten bombát robbantott az iszlám egyik elvakult, öngyilkos harcosa. Huszonkét ember meghalt, számtalan megsérült. A londoni, 2005-ös, földalatti merénylet óta ez a mostani követelte a legtöbb emberéletet. A koncertteremben 21 ezer fiatal hallgatta önfeledten a zenét. A szélsőséges iszlám tanítása szerint ez bűn, ilyen erkölcstelenül nem lehet élni, az ilyent meg kell torolni. Halálos robbantások árán is. 

LélekÁllomás: a félelmekről és azok legyőzéséről

LélekÁllomás: a félelmekről és azok legyőzéséről

Azon gondolkodtam, hogy mennyire mozgatórugója az embernek a félelem. Mennyire meghatározza életünket. Akár tudatosan, akár tudattalanul, de mindig mindenben találunk olyat, amitől félhetünk. Megjelenik mindenben, úgy hogy észre sem vesszük akár. Félünk elveszíteni a szeretteinket, félünk a párkapcsolatunk megromlásától, vagy attól, hogy nem találjuk meg az igazit, ha megtaláltuk, akkor pedig félünk, hogy elveszítjük.

Függőségeink

Függőségeink

Mindannyiunk élete függőségek mentén rendeződik. Vannak, akik drogfüggők és vannak akik blogfüggők, mondhatnám, de a téma sajnos ennél kevésbé vicces.

Természetesen a függőségek önmagukban nem rosszak, hiszen határozott keretet adnak életünknek. Ezek a keretek pedig krízishelyzetekben nagyon is hasznosak lehetnek. Ám sokszor maguk a függőségek az okai a krízishelyzeteknek, a megoldhatatlannak tűnő problémáknak. 

Szeretném Önöknek kölcsönadni a szemüvegemet!

Szeretném Önöknek kölcsönadni a szemüvegemet!

Azt hiszem, igazán meglepődnének azon, amit rajta át látni lehet. Néha riasztó, néha optimistább a kép. 2008 táján gyakran mondtam, hogy ezt az országot csak a bolondok menthetik meg, de hála Istennek egyre több a bolond. Igazam volt, pedig akkor még nem láttam tisztán azt, hogy a görögöknél is nagyobb bajban van az ország, s közel állunk a szétporladáshoz. Sok apró felsejlés, a tenni akarás aztán olyan cselekvésben egyesült, hogy ma Európa egyik legelszántabb csapatává váltunk. És itt nem a kormányt akarom dicsérni, hanem azt az erőt, mely valóban ereinkből fakadt. Ez a kormány porrá zúzódott volna, ha nincs mögötte valami széleskörű gondolkodás, s talán erősödött az öntudat és kissé az önbecsülés is.

Felderítők: édes élmények diétázóknak

Felderítők: édes élmények diétázóknak

Nagyon gyakran, mikor böngészem a receptes oldalakat, fitt ötletmegosztó blogokat, kimondhatatlan nevű, összetevőkkel, recept hozzávalókkal találkozom. Beszerzésük, ha csak nem egy nagyvárosi bio bolt közelében lakunk elképzelhetetlen, és ha hozzájutunk áruk láttán lehet, hogy meg is gondoljuk magunkat.

TársasKereső: fedőnevem, Kacsacsőrű

TársasKereső: fedőnevem, Kacsacsőrű

A Fedőneveket egyszerű szabályai ellenére nem ajánljuk gyerekeknek, mivel összetett gondolkodást, szókincset igénylő játékról van szó, viszont felnőtt összejöveteleknek, partiknak remek kiegészítője lehet.

Zsákutcázók

Zsákutcázók

Amióta 2010-ben a Fidesz-KDNP megnyerte a választásokat, azóta a haza bölcsei (Tamás Gáspár Miklós, Lengyel László, Petschnig Mária Zita, Bokros Lajos, és még sokan mások), velük a baloldali pártok vezetői (Gyurcsány, Mesterházy, Bajnai, Ujhelyi, Botka stb.) és újabban a pestieket utcára hívó reménységek (Gulyás Márton, Fekete-Győr András és társaik) mindennap, minden héten megjósolják az Orbán-kormány azonnali bukását. A balliberális média vagy a hasonló eszméket valló politológusok vészjósló szavairól már ne is beszéljünk. Ha idevesszük a nyugati média hazugságait a magyar helyzetről, akkor az az ember érzése, hogy a Fidesz-KDNP vezette Magyarország már rég nincs is. És a magyar nép egy embertelen nyomortól és diktatúrától szenved. 

A csend után

A csend után

Az előző íráshoz kapcsolódva, már szinte el is felejtettem, milyen a kertben írni. Az idén nem volt hozzám kegyes az időjárás, bár többször bepróbálkoztam, de általában fél óra után be kellett mennem, mert nagyon hűvös volt az idő.

Most minden rendben, süt a nap, húsz fok van, a halak is feljöttek a napfényes foltokhoz, ezek új halak, a régiek mind elpusztultak a télen, ilyen még nem volt.

Mindegy, új halak, új év, új remények. Szerencsére a hosszú tél nem ártott a benzines kerti gépeknek, egyik irányból permetező, másik irányból fűnyíró, harmadik irányból láncfűrész szól, minden adott a vasárnap délelőtti kertvárosi idillhez.

Ne kekeckedjünk? Tényleg ne?

Ne kekeckedjünk? Tényleg ne?

És ki is kezdte tulajdonképpen a kekeckedést? Mert Brüsszel és Budapest között már hosszú ideje áll a háború. A szembenállás Sorossal is nyíltszíni és széleskörű csatává bővült. Az ellentétek régóta feszülnek, de e háború kitörését az arab migráció óriási hulláma, az annak megállítására déli határunkon hihetetlen gyorsasággal felhúzott kerítés, majd annak szinte átjárhatatlanná tétele okozta. 

Korábbi bejegyzések