Bejegyzések

TársasKereső: Santiago de Cuba, avagy kereskedj okosan

TársasKereső: Santiago de Cuba, avagy kereskedj okosan

Mai helyszínünk Santiago, Kuba második legnagyobb városa, a cél pedig minél több győzelmi pont szerzése, amit a különböző áruk hajóra szállításáért, illetve különböző városi épületek használatáért kaphatunk (és persze ne feledjük el Maria, a szép táncosnő felkeresésért kapható pontokat sem).

Felderítők: köredzés a Városligetben

Felderítők: köredzés a Városligetben

A hétvégen eljött a szabadtéri ZONA köredzés várva-várt napja. A múlt héten meséltünk nektek a köredzés lényegéről, és vasárnap este is ezt az edzésmódszert alkalmaztuk a csodaszép kora esti napsugarak fényében a Városligetben.

Miniszterelnökjelölt-dömping

Miniszterelnökjelölt-dömping

Majd egy évünk van még a választásokig, de már tele vagyunk miniszterelnök-jelöltekkel. A hét végén Vona Gábort emelte e válogatottba a pártja. Nézzük a listát: az MSZP miniszterelnök aspiránsa Botka László, a szegedi üdvözítő, a Párbeszédé Karácsony Gergely tanuló polgármester, a Jobbiké a hol balra, hol jobbra beszélő Vona Gábor. A DK-nál csak egy ember számít, Gyurcsány Ferenc. A Moma szintén egyemberes, ez a mini párt csomagként cipeli Bokros Lajost. 

Tévedéseink

Tévedéseink

Életünk tévedéseken alapul. Nem csak egyeseké, hanem mindannyiunké. Ez alól senki nem kivétel, ismétlem, senki.

Első és legfontosabb tévedésünk az, amely önmagunkhoz kapcsolódik. Él a fejünkben egy kép önmagunkról, ez a kép általában csupán részleteiben hasonlít a valóságra. Amennyiben ügyesek vagyunk, akkor az emberek többsége gondolhat olyannak, amilyennek mi is gondoljuk magunkat, ám ez az eredeti kijelentésen nem segít.

Felderítők: hátborzongatóan szerelmes hangulatban telt a hétvégénk

Felderítők: hátborzongatóan szerelmes hangulatban telt a hétvégénk

Fonyód egyik látványosságában, a Kripta Villában jártunk. A villának pont olyan bizarul romantikus a története, mint amilyen a neve. A szomorúan szép és igaz események szereplője. Abrudbányai-Rédinger Ödön, ugyanis annyira szerette az esküvő előtt betegségben elhunyt menyasszonyát, Magdust, hogy 1941-ben, már családos emberként, emlékvillát épített egykori szerelmének, őrizve halhatatlan szerelmüket.

Tájkép térben és időben / Magyarország, Somogyország

Tájkép térben és időben / Magyarország, Somogyország

Sokat járom mostanában az országot. Néha csak séta Nágocs szőlőshegyén, meglátogatva barátokat. A napokban viszont Csurgó, Gyékényes, Zákány és Porrog környékén. Mióta feleségem a Cselekvő Közösségek Somogy megyei mentora, sokszor vele utazom, figyelve ismeretlen vagy ismerős vidékeket, s találkozom régi ismerősökkel. Átlagosan két évtized változásait elemezhetem.

TársasKereső: beindult a Gyümi szezon

TársasKereső: beindult a Gyümi szezon

Mai társaskeresőnk középpontjában a hagyományos magyar gyümölcsök állnak, úgymint: körte, alma, szilva, szőlő, szamóca, barack. A gyümölcsválasztás nem véletlen, hiszen egy magyar, ezen belül is kecskeméti fejlesztő által készített játékról van szó.

Most aztán elég volt!

Most aztán elég volt!

Theresa May brit elnök asszony mondta a címben szereplő mondatot azután, hogy múlt szombaton iszlamista támadók egy autóval a gyalogosok közé hajtottak Londonban. Sétáló vagy dolguk után siető embereket gázoltak el, majd a közeli piacra hajtottak, ahol késsel támadtak a vásárlókra. Torkokat vágtak el, egyikük egy kislányt tíz-tizenöt késszúrással terített le. A rendőrség nyolc perccel a riasztás után mindhárom támadót agyonlőtte. A merényletnek hét halálos áldozata van, közel ötven ember megsebesült. Békés embereket aláztak és gyilkoltak meg ezek az elvakult emberek. Mindez alig két héttel a 22 életet kioltó manchesteri merénylet után. Nem véletlen hát Theresa May fenyegető, végre kemény kijelentése. 

Korábbi bejegyzések