Bejegyzések

Új esélyesek(?)

Új esélyesek(?)

Megszaporodtak az események az utóbbi napokban. Beindult – kicsit korán is – a 2018-as kampány, és elkezdte üléseit az Országgyűlés. Ez utóbbi Orbán Viktor évindítójával rajtolt. A miniszterelnök értékelte az elmúlt éveket, és meghatározta a jelen év főbb politikai feladatait. Miután ezeket a híradásokból jól ismerik, itt csak a beszéde utáni ellenzéki hozzászólásokra szeretnék kitérni. 

LélekÁllomás: nyugodj meg és eszedbe jut a megoldás

LélekÁllomás: nyugodj meg és eszedbe jut a megoldás

Az érzés, amikor ülsz a számítógéped előtt és a százhúsz féle jelszóból, ami a fejedben van nap mint nap, épp az esik ki, ami most kéne. 5 perccel ezelőtt még tudtad, beléptél, most meg ott ülsz, üresen és már nem tudod a választ. Beütöttél már vagy 10 féle jelszót, de egyik sem az.

Napló

Napló

Szombat van, 11:00. Bekapcsolom a Classica tv-t, a belőle áradó zene egészen más, mint ami a magyar kereskedelmi adókból támad az emberre. A szerző és az előadók is más dimenzióban mozognak. Jó egy kicsit elmerülni ebben a világban. 

Felderítők: macskanő és a gésa farsangi fánkot sütött

Felderítők: macskanő és a gésa farsangi fánkot sütött

Most mindenki elkaphatja a farsang farkát! Itt az ideje előkotorászni az álarcokat és ötletes jelmezekbe bújni. Jöhet a mulatozás, most kell elűzni jó messzire a telet. Ha farsangról van szó, akkor biztosan kapcsolunk mindannyian hozzá valami finomságot is. Itt az ideje fánkot sütni!

TársasKereső: egy igazán komolytalan vonatrablás története

TársasKereső: egy igazán komolytalan vonatrablás története

1899. július 11-e, délelőtt 10 óra. A Union Pacific Express elhagyja az új-mexikói Folsom városát 47 utassal a fedélzetén. Pár perccel később szapora léptek hangja hallatszik felülről; aztán lövések dördülnek. Az állig felfegyverkezett banditák könyörtelenül rabolják el becsületes utasok tárcáit és ékszereit!

Összefogás – miért is?

Összefogás – miért is?

Jó egy év múlva Magyarországon is szavazni fogunk. Nem véletlen, hogy minden párt már most elkezdte a harcát azért, hogy a Parlamentbe kerülhessen. Amiben mi mégis eltérünk a többi országtól az az, hogy nálunk a jelenlegi ellenzék egy része azt hiszi, hogy lehet úgy is kormányt váltani, hogy előre összefognak mindenkivel, aki csak a piacon létezik. Ez az összefogáscirkusz egy igazi, magyar jelenség. 

Nagy idők

Nagy idők

Az elmúlt napok ismét bebizonyították, hogy sok izgalmas korszak volt már a Földön, ám a legizgalmasabb bizonyosan az, amelyben most élünk. Annyi minden történt, hogy már azt érzem, nem is lesz hely mindről megemlékezni. 

Felderítők: a fittball és a brownie ötven árnyalata

Felderítők: a fittball és a brownie ötven árnyalata

Február hónap a tél elűzéséről, farsangról, maskarákról, fánkról és persze a szerelmesekről is szól. Valentin napja közeleg kiáltják a bevásárlóközpontok szivecskés kirakatai, plüssállatok virágcsokrok és leakciózott bonbonok hirdetései az újságokban. És újra fittball csupa hasizom erősítő, zsírégerő gyakorlatokkal.

A csend beszél

A csend beszél

Van, amikor eltűnődünk, és nincsenek szavak.
Van, amikor a gondolatok csak lógnak a levegőben.
Van, amikor a csend beszél helyettünk.

Korábbi bejegyzések