Bejegyzések

Szokatlan dicséret

Szokatlan dicséret

Ritkán szokott rendőrséggel hivatalos dolgom akadni. Most tíz nap alatt háromszor is.

Kezdjük a végén! Ma délután kinyitottam levelezőprogramomat, s kibukott belőle egy zsarolólevél. Közlik, hogy megszerezték adataimat, és ha nem fizetek 880 Eurót egy adott bankszámlára, tönkreteszik a számítógépemet. Tudom, hogy ez gyakori eset. Felhívtam a barátomat, ki nálam többet ért ehhez. Több információ mellett hangsúlyozta, tegyek azonnal feljelentést a rendőrségen.

Forradalomra áhítozva

Forradalomra áhítozva

Hallgatom az egyik balliberális kereskedelmi adó „politikai szakértő”-nek nevezett meghívottját, amint kifejti, hogy az Orbán-kormányt nem demokratikus választásokon, hanem kompromisszumok nélkül, forradalommal kell és lehet megdönteni. A decemberben meghirdetett általános sztrájk lett volna hivatott ezt a forradalmat megindítani. 

A kínos kazetták a temető kriptájából dőltek ki

A kínos kazetták a temető kriptájából dőltek ki

Múlt év kora telén jelent meg egy rövidhír, hogy a farkasréti temető egy kriptájában hatalmas mennyiségű kazettán rögzített jó minőségű hanganyagot találtak meg, mely tartalmazza Portik Tamás és Gyárfás Tamás telefonbeszélgetéseit. A médiakommentárok szerint Portik szinte megszállottan rögzítette beszélgetéseit, nemcsak az úszómenedzserrel, de számos bűnözővel és politikussal is. 

Bohózatok

Bohózatok

Kedvelem a bohózatokat. Általában a valóság történéseinek groteszk tükrét adják, segítve a valódi felismeréseket. Ma a bohózatoknak nem ez a fajtája járja. Nem felismertetni, de félreismertetni születnek. Különösen utálom azokat, melyek a nemzet rovására mennek. 

Illuzionisták klubja

Illuzionisták klubja

2018 áprilisában fényesen kiderült, hogy a polgárok nem ültek fel annak az ellenzéki rágalomözönnek, amit a kampány során az Orbán-kormányra zúdítottak. A Fidesz-KDNP fölényesen győzött. Az ellenzéki pártok pedig úgy szerepeltek, ahogy a világban minden választáson szoktak a kisebb pártok. A magyar ellenzék – dacára a Fidesz-KDNP kétharmadának – valójában nem is járt rosszul április 8-án. 

Januári történelem

Januári történelem

2019 január elején a Budai Várban szimpátiatüntetéssel kellett volna, hogy kezdődjön a politikai év. Most költözött át a miniszterelnök a Parlament épületéből a Várba. Ezzel a demokratikus berendezkedés legfontosabb ismérve, a törvényhozás és a végrehajtó hatalom szétválasztása állt vissza formálisan is Magyarországon. A jogos ünneplés helyett egy törpe párt törpe politikusa tartott ott primitív ellentüntetést. 11 egész tüntetővel, és háromszor annyi újságíróval.

Kész átverés!

Kész átverés!

Mintegy két hónapja indult el nagy vehemenciával a hangzatos „rabszolgatörvény” elleni tüntetéssorozat. A mozgalom elindítói jól találták el a vezérszlogent. Igen sokakban azt az érzést keltette, hogy milyen szörnyű, így zsákmányolják ki a magyar dolgozókat. A „kizsákmányolók” szó egyébként visszacseng a történelem 1950 körüli időszakából. No, ez most visszarímelt, állítva, hogy itt a dolgozók megnyomorítása zajlik.

Korábbi bejegyzések