....IÓ

Nem tudom, ma is divatban van-e az a szokás, hogy az iskolában a nyári szünet közeledtével napról napra egy betűvel bővülve, afféle visszaszámlálásként felkerül a táblára az akkorra már mindenki által várt vakáció szó, ezzel tartva a lelket a diákokban és a tanárokban.

Ó, IÓ, CIÓ, ÁCIÓ, KÁCIÓ, AKÁCIÓ, és végül …, ám az idén másként alakult. KONZULTÁCIÓ - hirdeti a nem rég kapott levél, és abban így nyár elején egy kérdőív van, melynek célja, hogy a kormány nemzetileg, hogyan máshogy, konzultáljon velem a bevándorlásról és a terrorizmusról.

Próbáltak már máskor is konzultálni velem, ha jól emlékszem, akkor is nemzetileg. Nos, eddig mindig ellenálltam, ám az ember változik, így némiképpen én is változtatok eddigi hozzáállásomon. Nem, nem küldöm vissza most sem a kérdőívet, ám itt ebben a blogban elmondom, amit erről az egészről gondolok, így változtatom ezt a megkeresést egyfajta internetes konzultációvá. 

Az első boncolgatott téma a terrorizmus. A kérdésre, miszerint lehet-e célpont Magyarország, a válasz egyszerű: miért ne lehetne, és minél több katonát küldünk a probléma megoldására, annál inkább valószínű, hogy egyszer valóban célpont leszünk.

Következik a bevándorlás. Ez már sokkal összetettebb kérdés, hiszen a bevándorlókra bizonyos mértékig szüksége van a fejlett nyugatnak, mert tudjuk, már régóta ők végzik a piszkos munkát, Németországban éppen úgy, mint Franciaországban. Ám, a mostanában beindult menekültáradat már nem feltétlenül jó, sőt az írástudatlan, a helyi nyelvet nem ismerő és igen eltérő munkakultúrával rendelkező bevándorlók tömeges megjelenése csupán gondot jelent, semmi mást. 

Aki liberálisan közelíti meg a kérdést, az tegye, de akkor jelölje meg azt is, hogy ő maga hány menekült elszállásolásáról és élelmezéséről hajlandó gondoskodni. 

Azt gondolom, amíg vannak az unióban nyomorgó európai polgárok, addig nem kellene más világok nyomorgóinak gondját a vállunkra venni, még akkor sem, ha e gondok egy részét maga Európa okozta.

Az USA szögesdróttal, lőparanccsal védi déli határait, és az óceánok partján őrnaszádok keringenek. A bevándorlásra kvóta van, ők így védekeznek. Európa délről tengeri úton keletről szárazföldi úton aránylag könnyen megközelíthető. Tehát itt sem lehet más a megoldás, mint az őrnaszádok és a szögesdrótkerítés. 

Aki liberálisan közelíti meg a kérdést, az tegye, de akkor jelölje meg azt is, hogy ő maga hány menekült elszállásolásáról és élelmezéséről hajlandó gondoskodni. Ma egy menekült eltartása annyiba kerül, mint amennyit egy minimálbért kereső egy napi munkájáért kap. A szárszói banda szerint ez mind rendben van, és inkább ezer menekült, mint egy iskolázott, dolgos „fasiszta”.
Ők könnyen vannak, sem menekültekkel, sem minimálbéren élőkkel nem találkoznak, esetleg csak akkor, ha bevásárolni mennek.

Szóval ezennel a terrorizmusról és bevándorlásról szóló internetes konzultációt lezárom, természetesen nemzetileg, hogyan máshogy.

Ám valamit még mondanom kell az ezzel kapcsolatos plakátkampányról. Az nem a menekülteket, hanem a magyar állampolgárokat sérti, mert azt feltételezi, hogy mindig csak a gyomruk és soha nem az elveik szerint döntenek. Ez még akkor is sértő, ha esetleg valóban így van.

Konzultáció kilőve, jöhet a VAKÁCIÓ.