B U É K 2017

Végre egy igazán jó évnek nézhetünk elébe. Akik gyermekáldást várnak, azok pedig különösen szerencsések, hiszen gyermeküknek immár a Gábos, Iszam, Kelén, Kratosz, Marlon, Mózsi, Nabil, Nergál, Atoaneta, Berfin, Fenenna, Hatidzse, Telka, Vaszilia, Vrindávani, Zejna nevek közül is választhatnak egyet, vagy akár többet is. 

Gondolom, erre már igen régóta és igen erőteljes igény volt, a népakaratnak pedig még a legkeményebb diktatúra sem tud ellenállni. Egy európai demokráciában pedig alapjog, hogy bárki olyan hülye névvel keserítse meg gyermeke későbbi életét, amilyennel csak akarja. 

Mondjuk, én már a leendő unokáimra is gondolva, tavaly beadtam a kérelmet a Lyukaslavór, és Büdöszokni nevek anyakönyvezhetőségét illetően. Mit lehessen tudni, hátha valamelyik menyemnek éppen ez tetszik majd.

Persze nem minden családban néznek ilyenfajta örömök elébe, ám csalatkozniuk a jövő évben nekik sem kell, hiszen bizonyosan beindul legkésőbb az év második felétől a 2018-ra gyúró kampánygépezet. Az ellenzék már tavaly félelmetes erőkkel vonult fel a csatatérre. Szóval lesz pár vidám vasárnapunk addig és persze hétfőnk, meg keddünk is.

Tehát a mindenünnen ömlő jókívánságok könnyedén be is következhetnek, és bizonyosan be is következnek sokunknál, másoknál meg nem, de ezek a dolgok már csak ilyenek. Az élet, ami általában nem vesz el egyszerre mindent, úgy nem is ad meg mindent egyszerre. Ezzel együtt kell élni. Kívánni azonban mindig lehet, bármit és bármi mást is.

Kívánok ezért mindenkinek boldog új évet. Olyan új évet, mely során mindenkinek jutnak pozitív történések is, és azt is kívánom, hogy legyen szemük, szívük észrevenni az apró pozitívumokat is. Mert a jót kívánni kell, és üdvözölni, majd hálát adni, amikor megérkezik. 

Minden apró jóság, egy kristálymag, mely megindíthatja életünkben a jó kristályok növekedését. 

Legyen ez így ebben az évben!