LélekÁllomás: naptár, ami jobb kedvre derít

Megvettem a 2017-es évre szóló naptáramat. Ahogy a képen láthatjátok, ebben is találtam olyat, ami megelőlegezi a boldogságot. :) És erről eszembe jutott valami, amit gondoltam megosztok veletek.

A naptárat mindig csak arra használjuk, hogy azokat a dolgokat felírjuk, amiket nem szabad elfelejteni, amiket muszáj megcsinálni, elintézni, amik elkerülhetetlen feladataink. Azonban sosem szentelünk helyet azoknak, amik boldoggá tesznek minket, nap mint nap. Ha belegondolunk, egy nap hányszor felcsapjuk a naptárat, hányszor rápillantunk, de mindig csak a temérdek kötelességünkkel találjuk szemben magunkat.

Holott pozitív, a szívünknek-lelkünknek jóleső eseményeket, „feladatokat” is láthatnánk, ami emelné energiáinkat és a jókedvünket is fokozná.

Ami kicsit erőt adna a nehéz napokban, ami segítene átvészelni a feladat-tengert. Amitől nem azt éreznénk, hogy de nehéz ez a nap is, hanem azt, hogy bár nehéz a nap első fele, de a másodikban már milyen jó dolgok várnak ránk. Picit ellensúlyoznánk a nehézségeket, de ezt valamiért sosem tesszük meg. Sosem írjuk be például azt, hogy ma este a kedvenc könyvemmel veszek egy jó nagy habfürdőt, vagy a férjemmel/feleségemmel együtt főzünk este, vagy a barátnőmmel ebédelek, esetleg hogy ma este meglepem magam a kedvenc sütimmel, mert megérdemlem. Pedig bármit beleírhatnánk. És ha napjában többször látnánk ezeket, az agyunk sokkal több boldogság hormont termelne és kevesebb stresszt érzékelnénk a napunkban.

Ezért én azt mondom, hogy igyekezzünk minden napra betenni a naptárunkba valami jó dolgot is, amire ha napközben rápillantunk, elönt bennünket a várakozás és vágyakozás jóleső érzése. És akkor mi az a pár feladat az napra, nem igaz? Simán fogjuk tudni venni az akadályokat, mert mindig emlékeztetjük magunkat arra, hogy van miért csinálni. :)

Ölellek Benneteket, szeretettel várlak facebook oldalamon, D.O. Judit, LélekÁllomás - egy állomás a boldogságodért.