TársasKereső: Parfüm, a tökéletes nőnapi ajándék

Nem régóta díszíti polcunkat ez a kívül-belül szemet gyönyörködtető játék, és azon kevés darabunk közé tartozik, amelyeket én szerettem volna megvenni, így bizonyos tekintetben valóban nőnapi ajándéknak is tekinthető.

A tavalyi évben az év magyar játéka lett, azóta kerestem a lehetőséget, hogy kipróbáljam és nem bántam meg. Első véleményem az volt, hogy könnyen lehet, hogy a férfiakat, fiúkat elriasztja a játék nőies témája, grafikája, pedig nagy hibát követnek el, ha csak az előítéletek miatt kihagyják ezt a társast, amely egy újabb bevezető lehet a stratégiai játékok világába. Bár kétségtelen, hogy vélhetően inkább a lányos családok készletét fogja gazdagítani a Parfüm.

A játék abba a korba visz minket, amikor még a parfümök különleges értéket képviseltek, a parfümkészítő mesterek üzletében pedig egymásnak adták a kilincset a hölgyek.

A játékosok a parfümkészítők, akiknek először össze kell szedniük a parfümhöz az alapanyagokat (levendula, rózsa, citrus, ibolya stb.), majd ezekből elkészíteni a maguk parfümjét. A körök elején a táblán felfedjük a körben elvihető alapanyagokat és a vásárlói igényeket is, így mindenki el tudja dönteni kinek és mit szeretne előállítani. A stratégia mellett fontos szerepet kapnak a dobókockák is, így a szerencsefaktornak köszönhetően a kisebb gyerekek sincsenek hátrányban a felnőttekkel szemben. A játékban kevés a konfrontatív elem, ezért is ajánlható bátran családoknak, gyerekeknek.

Játékos szám: 2-4 fő
Ajánlott életkor: 7-99 év (a doboz szerint 8-99 év)
Játékhossz: 45 perc
Típus: bevezető stratégiai
Díjak: Magyar Társasjáték Díj győztes 2016
Kiknek ajánljuk: gyerekeknek, családoknak