Felderítők: megnyitjuk a medvehagyma szezont!

A héten kaptunk egy szép csomag medvehagymát. Bizony jól olvastátok, medvehagymát írtam! Tehát hivatalosan is megnyitjuk a medvehagyma szezont. Allium ursinum latinul, ramsons vagy wild garlic angolul. De hívhatnánk macik fokhagymájának is.

Az elmúlt években egyre inkább felkapták a gasztronómiában, idén sem megy ki a divatból az tuti. Mi már tavaly is blogoltunk nektek erről a témáról és jócskán szedtünk össze recepteket, amik a mi konyhánkban beváltak. Ilyen volt például az örök, nagy kedvenc medvehagymás pogácsa. Abban biztosak lehetünk, hogy pár nap és a róla készült fotók elárasztják a facebookot ismerőseink idővonalán.

Előrukkoltunk még jó néhány recept ötlettel akár reggelire, ebédre, vacsorára. Ha újra szívesen átgörgetnétek őket, a linket itt találjátok hozzá.

Most egy olyan recepttel készültünk nektek, ami azt bizonyítja, hogy lehet valamit expressz gyorsasággal is elkészíteni és ez nem kell, hogy egészségtelen legyen. Gyakran a fast food és a junk food kéz a kézben jár. De nem kell az étel elkészítésére szánt időnek egyenlőnek lenni a zacskós, vagy gyors éttermek által kínált kosztokkal.

Lazac friss kapros, medvehagymás tejszínes mártással, zöld körettel

A hal egészséges és az egyik leggyorsabban elkészíthető fogás. Ez az amiben mi magyarok nem vagyunk túl erősek, legalábbis a statisztikák azt mutatják nagyon keveset fogyasztjuk és még kevesebbet adunk gyerekeinek.

Mi néhány perc alatt megpirítottuk citromos olívaolajon a lazac mindkét oldalát, sóztuk borsoztuk, majd hozzá adtunk a durvára szelt kaprot, medvehagymát és fokhagymát, tejszínt (szója), kis citromlevet. A köret lehet friss saláta, ahogy ébredezik a természet tavasszal egyre több friss zöldséget tudunk felhasználni. Nekünk így március elején a nap végén haza esve ez bújt meg a mélyhűtőben.

Legyen a mai blogunk tanulsága, hogy:

  • együnk több halat
  • együnk minél több zöldséget
  • használjunk friss fűszernövényeket
  • ne csináljunk nagy ügyet a főtt étel elkészítéséből, de mégis törekedjünk az egészségesre!

És ez mind lehetséges!

Ha kíváncsi vagy minden egyébre, amivel hét közben foglalkozunk a facebook oldalunkon megtalálsz minket és követheted.