TársasKereső: találd meg az igazi bűnöst!

Tajemnicze Domostwo (Mysterium)

A játék két néven található meg a boltokban: Tajemnicze Domostwo, ez az eredeti lengyel (persze magyar szabály elérhető hozzá) és Mysterium, ez lényegében ugyanaz, mint az eredeti játék, kiegészítve néhány apróbb módosítással.

Az öreg villa sok évvel ezelőtt egy borzasztó bűntény színhelye volt, ami miatt a ház lakóját igazságtalanul bűnösnek nyilvánították, és később halálra is ítélték. Lelke nem nyugodhatott békében, visszatért otthona falai közé, és most az új tulajdonosokat zaklatja. Ők elkeseredésükben a nyomozók egy elit csoportjához fordultak…

A furcsa (lengyel) név és a baljós történet mögött egy olyan játék rejtőzik, amely talán kicsit a Cloudo és a Dixit keverékének tekinthető.

Ez egy asszociációra, érzelmekre hagyatkozó társas, akinek a Dixit bejött, biztosan szeretni fogja ezt is.

Egy játékosnak kell vállalnia a szellem szerepét, a többiek pedig a válogatott nyomozócsoport tagjait alkotják. Hét napjuk van arra, hogy a szellem által álmukban küldött különös, furcsa képek segítségével rájöjjenek ki volt a valódi gyilkos és így végre a szellem is nyugalomra lelhet.

A szereplőknek rá kell jönniük, hogy a gyilkosság idején a kastélyban lévő személyek közül ki, melyik helyszínen és mivel követte el a gyilkosságot. A játékosok együtt dolgoznak, álmaikat megosztják, megbeszélik a többiekkel, de döntést mindenki saját maga hoz. A játék a lehetséges személyek, helyszínek és tárgyak számának változtatásával nehezíthető, vagy könnyíthető, nagyon ügyesek és bevállalósak pedig választhatják azt a játékformát is, hogy nem mutatják meg a többieknek álomlapjaikat, hanem csak elmesélik azt.

Játékos szám:  2-7 fő
Ajánlott életkor: 8-99 év
Játékhossz: 60 perc
Típus: asszociációs, kooperatív, bevezető játék
Kiknek ajánljuk: gyerekeknek, felnőtteknek