Pokolba a pokolba hívókkal

Utcai bűnözés volt a múlt hétvégén Hamburgban, a G20 államok vezetőinek tanácskozása alatt. Arcukat eltakaró, gyáva és agresszív politikai bűnözők szervezkedtek arra, hogy szétverjenek üzleteket, felgyújtsák békés emberek parkoló autóit, lángba borítsanak egy nagyszerű várost. 

Mindezt a „Le a kapitalizmust!”– marxista jelszavával. A balliberális tombolók cinikusan az „Üdvözlégy a pokolban!” nevet adták a mozgalmuknak. Szégyen a német demokráciára, hogy beengedték a városba, és hagyták őket az utcán vonulni. Pedig tudták, hogy az ilyen gyülekezeteknek mindig van egy abnormális magja, akik semmiféle megállapodást nem tartanak be. 

Ezek nem békés protestálók, hanem a rend megrögzött ellenségei. És hazugok. A legelső riporternek azonnal azt mondták, hogy a rendőrök támadtak rájuk. Miközben hónapok óta szervezetten készültek ezekre az akciókra. Az európai liberális média pedig szemérmetlenül a hamburgi rendőrök vezetőit faggatta, hogy hogyan is történhetett meg ez az egész. Ahelyett, hogy egyértelműen a rend őrei mellé álltak volna a csürhe ellenében.

Valami tényleg nem stimmel a demokráciánkban. Mindenkinek mindent szabad, csak jogok vannak, kötelességek sehol. A nyilvánvaló bűn nem bűn, legfeljebb „beszéljünk róla”. A felforgató, kifejezetten rombolásra készülő, vad csorda (ha látták a televíziós képeket, ahogy törtek-zúztak-gyújtogattak, akkor egyetértenek velem, hogy csordának nevezem ezeket a bűnözőket) tagjai közül alig fogtak le néhányat, inkább tűrtek, sérültek a szolgáló rendőrök. Egyértelmű, hogy parancsnokaik féltek a 68-as generáció által vezetett balliberális médiától, a baloldali-zöld és egyéb ultraliberális pártok vezetőinek a józan ész számára megengedhetetlen nyilatkozataitól.

Hogyan tud egy ország normális vezetése ezzel a semmit be nem tartó, mindent tagadó, de soha egyetlen, komoly mondatot el nem mondó, randalírozó gárdával megbirkózni? A német-hamburgi rendőrök – erőn felüli béketűrésükkel és akarásukkal együtt – csak félig tudták feladatukat teljesíteni. Meg tudták védeni a G20 vezetőit, hivatalnokait és médiaseregét, de a város békés lakóit nem. A tüntetésekre felkészültek. A bűnözőkre nem. Olyan nemzetközi brigádokra sem, akik mindent meg akarnak semmisíteni: a polgárok békéjét, vagyonát, a kormányok munkáját, azok vezetőit. Hogy helyükbe léptessék az általuk hirdetett semmit. A blöfföt. Igazságot, egyenlőséget, a szegénység felszámolását szajkózzák, pontosan úgy, ahogy hirdették ezt mindig, örök időktől fogva az utópista szocialisták. Hogy aztán hatalomra kerülve tönkretegyék azt is, amit a polgári kormányzás ideje alatt mások felépítettek. 

Ezeket a szervezett egyedeket egyedül a rendőrség nem fogja tudni leverni. Ennek csak az tud véget vetni, ha a társadalom jelentős része megveti ezeket az alakokat. Ha a polgárok észreveszik, hogy hazug és hamis, amit ezek hirdetnek. Hamburg bennünket is erre figyelmeztet. Hogy közösen vigyázzunk, hogy a pokolba hívók soha ne érhessék el a céljukat.