LélekÁllomás: hogy önmagunkból csak a mag maradjon

Csak hisszük, hogy mindent megpróbáltunk, hogy jó legyen, hogy megjavuljon a helyzet. Csak hisszük, hogy ismerjük a másikat. De amíg benne vagyunk a kapcsolatban, addig kezeljük tényként azt, hogy ketten csak akkor tudunk valódi változást létrehozni, ha az egónkon teljesen kívülre merünk helyezkedni (tudod, mint pók a sarokban).

Amikor egy testben vagyunk egyszerre saját magunk(nak gondolt én) és az a segítő, aki nem dühös és nem durcás, viszont kutat-keres, nem mást, mint a mögöttes okot, aminek megoldásával rátalálhat a kincsre. Arra a kincsre, ami segít jól megélni a házasságot. Vagyis a valódi szükségleteinkre, a belső konfliktusainkra, amik kihatnak a MI-re, a mögöttes indokokra, amik álarcot húznak egy-egy vitában és csak ügyesen tudjuk lerántani a leplet róluk. Ügyesen, tehát egó mentesen.

Mert bizony amíg egymásnak feszülnek az agancsok (mert az egót védjük a megsemmisüléstől), addig valódi megoldás nem tud születni. Addig nem látunk, csak nézünk. Vagy úgy is fogalmazhatunk, hogy nem látunk túl a saját szemüvegünkön. Ami ilyenkor olyan poros és koszos a sok feleslegesen bántó sértődött visszavágásoktól, hogy kis idővel később már esélyünk sincs a tisztánlátásra.

Csak ha egy másik szemüveget húzunk fel helyette. Egy olyat, ami elrepít abba a világba, ahol számít a másik lelke (is).

Ahol biztosak vagyunk abban, hogy bármit is tesz, nem minket akar bántani, csupán van valami az ő lelkében (is), ami bár kikívánkozna és meg is teszi, de nem a legszebb formában. Ahol megbocsátók vagyunk és képessé válunk úgy működtetni a MI-t, hogy az egy olyan szövetség legyen, ahol mindig tiszta szemüvegen át akarunk nézni egymásra, lebontva az álarcokat, a falakat és minden egós cuccot, hogy végül az „önmagunk”-ból már csak a „mag” maradhasson. Minden más úgyis felesleges.

Szeretettel írva, Dr. Dénesné dr. Orcsik Judit, LélekÁllomás - egy állomás a boldogságunkért.

Itt találsz meg, ha időpontot szeretnél kérni:
www.facebook.com/lelekallomas - üzenetben
Telefonon: +36-20/974-2858