Felderítők: nyár, strand, zúzás, bagel

Nyár. Kert. Csönd. Dél.
Ég. Föld. Fák. Szél.
Méh döng. Gyík vár.
Pók ring. Légy száll.
Jó itt. Nincs más
csak a kis ház.
Kint csönd és fény.
Bent te meg én.

Nyári, perzselő,  szinte afrikai forró napokat tudhatunk magunk mögött. A munkahelyeken számoljuk vissza a perceket mikor szabadulunk, és csobbanhatunk végre valamelyik strand hullámai közé. Mindenki próbálja ezt az elképesztő meleget átvészelni, egy jó hideg sörrel vagy, ahogy sokan tettétek, egy zúzós edzéssel.

Nagyon büszke vagyok rátok, hogy ezen a héten is velem tartottatok. Együtt ZONÁztunk, vagy TRX köteleket ragadtunk, hogy a szauna forróság ellenére is tegyetek egy újabb lépest céljaitokért, magatokért.

És mivel nyár van, meleg, extra vízre, vízpartra van szükségünk az edzések során is. Így jött az ötlete a Balaton parti, Fonyódligeti szabadtéri edzéseknek. Elképesztő hangulatban Zonáztunk múlt héten a Balcsin, és most Augusztus 6-án vasárnap 9 órakor egy hétvégi  60 perces brutál edzésen csatlakozhattok hozzánk. Együtt minden könnyebb, nem beszélve az óra utáni közös csobbanásról.

Nagy szeretettel várok mindenkit!

És ha nyár, akkor a zsúrok, kertipartik gasztro élményeibe kóstolhatunk bele. Strandra egy szuper szendvics hambi vagy a mi kedvencünk, az isteni töltött Bagel a nyerő!

Mézes-mustáros csirkés bagel:

Tavaly nyáron már kísérleteztünk a bagel sütéssel. A kedvenc receptünkkel készítettük a bagelt, amit a linken lépésről-lépésre megtalálsz.

A töltelék azonban idén kiegészült. Egy kis különleges, pikánk mézes mustáros csirkemell szósszal:
Hozzávalók:

  • fél kiló csirkemell
  • 4 gerezd fokhagyma
  • fehérbors
  • magos mustár
  • méz
  • gyömbér
  • fahéj
  • 1 doboz főzőtejszín

Kókuszolajon a fokhagymát megpirítottam, hozzáadtam a kockára vágott húst. Fehér színűre pároltam, 2-3 evőkanál mustárt tettem bele és 3 evőkanál mézet. Fehérborsot, sót szórtam rá, és kevergettem, hogy az ízek kicsit összeérjenek. Ezt követően fél kiskanál gyömbért és fahéjat szórtam a szószra (ki mennyire szereti egzotikusan). A végén hozzáadtam a tejszínt, kicsit lágyítja az ízeket. Ilyenkor érdemes újra kóstolni és még fűszerezni, ha szánk íze úgy kívánja.

Eztán a félbe vágott bageleket gazdagon megkentem a szósszal, savanyú uborkát szeleteltem rá. Gouda sajt szeletek passzolnak leginkább az ízéhez, és természetesen friss saláta, paradicsom.

Mi a strandra az isteni ebédnek is kiváló bageljeinkkel érkeztünk. Mennyei! Próbáljátok ki ti is!!!

További információt és képeket a "Felde Rebeka oldala" facebook lapon találhattok és persze továbbra is a Felderítőkön és itt: http://zonaedzes.hu/.