Simicska, a gazdi beégette a Jobbikot

Sok hír van az interneten, kevesebb elemzés. Az egybecsengő, de különbözően kommentált hírek szerint Simicska oligarcha úr meglátogatta Veszprém egyik elit szórakozóhelyét. Ott kellő állapotba és indulatba jött, majd köztérre lépve saját hirdetőoszlopait támadásba vette. Első hírek szerint saját maga szórta meg graffitivel a hirdetőoszlopokat, mások szerint a vele lévő hű szárnysegédje. Az utóbbi állítólag be is vallotta. 

Nem tudhatjuk, pontosan mi történt, bár a megismerhető fotón valóban ott áll két rendőr, világító mellényben és állítólag igazoltatta. Kétségtelen Simicska gazdi úr zakója finoman, de nagy kiterjedésben foltos. Állítólag vízszintes állapotában kerültek rá a foltok.

Mindeddig szinte magánügy, mi közünk hozzá. Simicska oligarcha úr pedig saját hirdetőtábláját úgy veszi használatba, ahogyan akarja. Persze van a közerkölcsnek határa, melyet átlépni nem illendő, sőt törvénybe ütköző.

Azt hiszem, a rendőrség és az ügyészség talán jogosan véleményezheti, hogy az „Orbán egy geci” kijelentés akkor is közerkölcsbe ütközik, ha Simicska hirdetőoszlop-tulajdonos saját felületére festi fel.

De ez állítólag hamis állítás, hiszen Simicska úrnak jelenlévők interneten közölt állításai szerint nem volt koordinálhatólag saját keze ügyében a spray. De valami zászlóvivője vele tartózkodott és kellő szóbeli megrendelés szerint felírta oligarcha úr saját hirdetőoszlopaira a Gazdi megrendelését. Ez majdnem magánügy, bár ismétlődő cselekedet.

A Hír TV-ben volt egy nap évekkel ezelőtt, amikor Simicska gazdi úr azt nyilatkozta: „Orbán egy geci.” Csattanó és egyszerű válasz volt rá Losonczi Katáéké, rövid klipben felsorakozva: „Orbán nem geci.”

Azóta az egykor közkedvelt HÍR TV nézettsége töredékére csökkent. Igazán sajnálom, 6 évig alkotó része lehettem. De ne a múltba nézzünk, hanem a jelenbe.
A tény tény, dokumentálva, rendőrség által is.

Simicska oligarcha úr, Jobbik-gazdi ismételten és azonos módon, bár eltérő médiafelületen ismét kinyilvánította véleményét Orbánról. Ezt nem szalonképes megfogalmazásban tette. Ha saját kerítésén belül, az magánügy, bár nem szól magas kultúráról. Nem tudom, másként van-e neki, hiszen ő egy magyar médiamogul, médiabirodalom tulajdonosa és fejtől bűzlik a kultúra.

Nem tudom, egy sokszorosan hirdetőoszlop-tulajdonos bal vagy jobb keze által vagy bandériuma végrehajtásában 8 napon túl gyógyuló módon festhet e saját oszlopára egy városközpontban hasonló feliratokat. Innen a rendőrség, ügyészség, bíróság megítélésén múlik.

Mégis, mindez nem magánügy, hiszen köztérre festették. De azért valami feltűnő: Simicska médiamogul, Jobbik-gazdi még mondathűséggel is ugyanabba a kijelentésbe van belecsavarodva, mint több évvel ezelőtt. A gyűlöletnek más a vivőhulláma, de tartalma szó szerint azonos. Simicska gyűlölete határtalan és egyben beszűkült. S köztudott, hogy a ő a Jobbik finanszírozója, minden törvényes párttámogatást túllépve.

Aligha kétséges: a Jobbik egy magát nemzetinek tituláló párt, mely szélsőségesen Simicska függvénye (mondjuk: csicskása). Akkor a Jobbik Simicskát, vagy a nemzetet szolgálja, mint azt fennen hirdeti?

Nem elemezném tovább a helyzetet. Nem megmondó ember vagyok, csak gondolkodó és gondolatkeltő.