Felderítők: távolról is felragyogtak az adventi fények

Beszámolónkban megleshetitek miként hangolódik Svédország az adventi időszakra. Még novemberben ellátogattunk Dél-Svédország legnagyobb karácsonyi vásárába, melyet Huseby falucska szélén rendeznek hagyományosan minden évben. Szerencsénk van, közel lakunk ehhez a kis településhez.

Rengeteg kézzel készített apróság várta ott a látogatókat. Megannyi élő fény, gyertya, karácsonyi dekoráció, Mikulás parádé. A kezeket itt is "glögg"- forralt bor melegítette fel, lehetett vásárolni finomságokat, sajtot, kolbászt, kenyeret,  kilogramm szám édességet- "godis"-t.

Vasárnap délutánra pedig Växjö is magára öltötte karácsonyi ünneplőjét, fenyővel és sok szép fehér fénnyel feldíszítve az egész belvárost, amolyan svédes "lagom" stílusban.

Kürtöskalácsba ugyan nem botlottam, de sok szép számomra újat láttam, a hangulat pedig itt északon eléggé adott azt hiszem. Ami a  kürtöskalácsot illeti, szerencsére csak egy repülő útra van tőlünk és hamarosan láthatunk téged is kedves gyönyörűen csillogó kaposvári fő utca.

Addig is kívánunk minden Kaposvár Most.hu olvasónak meghitt, nyugodt készülődést az elkövetkező négy hétben, legyetek a világ bármely részén.

További információt és képeket a "Felde Rebeka oldala" facebook lapon találhattok és persze továbbra is a Felderítőkön és itt: http://zonaedzes.hu/.