Betlehem csillaga – jövőnk útmutatója

Ez a cikk – bár kétségtelenül utal karácsony hangulatára, mégis – profán elemzés. Egyszerűen a játékelmélet gondolkodását követve keresi nemzeti és európai kultúránk és genetikai örökségünk fennmaradását.

Azt, hogy ezeket veszély fenyegeti, aligha kell mélyebben indokolnunk. De érdemes visszautalni arra, hogy Magyarországnak, a magyarságnak és a vele szövetségeseknek többször is meghatározó, mondhatjuk sorsdöntő, Európa kultúrájának megsemmisítését megakadályozó szerepe volt a történelem évszázadai, sőt évezrede során. Ez időszakban az iszlám hatalom visszatérően megtámadta. 

Először a török birodalom képében, a szultánok által kezdeményezve és irányítva. Az oszmán birodalom egyszerre volt birodalom, de az intoleráns vallási terjeszkedés eszköze is. Őseinket gyauroknak, hitetleneknek hívták. A gyaurokat pedig ölni kellett, vagy rabszolgasorsba hajtani.

Ma is folyik Európában a gyaurok irtása, Észak-Afrikában pedig a keresztény nők szexrabszolgaként történő elrablása. Kölnben múlt szilveszter éjjel a tömeges molesztálás, a Riviérán egy kamionnal az ott járókelők pusztítása, s folytathatnám az utóbbi 2-3 év terrorcselekményeinek sorát. A módszerek változtak, a cél szinte azonos: az iszlám terjesztése a keresztények irtása. A radikális iszlamistáknál nincs vallási tolerancia, sőt úgy tűnik, kegyetlenebbek, mint egykor a török katonák. 

A keresztényirtás viszont most más módszerekkel is folyik. Mondjuk az Európai Unió parlamentje és funkcionáriusai által, akik a keresztény értékrendet és a nemzeti összetartást is támadják.

S persze a magyar zsidó Soros, kinek származása köztudott, de identitását tekintve éppen ellenkezője, hiszen mérhetetlen kárt okoz vagy legalábbis szeretne okozni hazánknak, de Izraelnek és Izrael népének is. Nem véletlen járt itt Netanjahu és találkozott Orbánnal és a V-4-ekkel.

A radikális iszlám behatolása és elterjedése Európa számára hosszú távon szinte biztos végveszély, és ennek kivédéséhez egység kell, erős nemzeti és vallási identitás.

Istenhit nélkül nem nyerhetett volna számos hadvezérünk és seregeik az oszmán hódítás ellen. Hunyadi János, Zrínyi és számos ismert várkapitány és hős legényeik elszántsága is a haza iránt érzett kötelességből és istenhitükből adódott. A lengyelek nagy része köztudottan erősen vallásos, és a szentté avatott II. János Pál pápa a hiten keresztül erősítette meg őket, hozzájárulva a szovjet rendszer bukásához.

Rákosi pontosan tudta, hogy a vallás összetartó erő, nem véletlenül üldözte kegyetlenül. Kádár más eszközökkel távolította el az embereket vallástól, templomba járástól.

Mégis, járván kisvárosokat és falvakat, ma szinte mindenütt ott a Betlehem, és lassan visszatér az áhítat, s visszaépül az emberekbe a keresztény identitás. És a zsidó vallásosság is erősödik, s az Ószövetség bizony a két vallásnak közös gyökere.

Hatalmas szükség van ma az összetartásra, hogy a két ellenség, a radikális iszlám és az intoleráns liberalizmus ne őrölje fel erőnket.

S ehhez vissza kell térni az elmélyedés képességéhez és keresztény kultúránkhoz, s a hitet még nem is említettem, mely persze nagy többleterő.

Mindenkinek boldog és belső tartalmakban gazdag karácsonyt kívánok, s nemzetünknek békét és egységet a következő esztendőre!