Felderítők: a karácsony margójára...

Egy egészséges életmódot képviselő bloggerként lehet, hogy most a karácsony  körüli nagy evés utáni pánikról és a szénhidrát hegyek szörnyűségéről kéne írnom de ezt mégsem teszem. A karácsonyt sokan félreértjük, hol van már Krisztus születésének meghitt ünnepe a fa alól? Sokfélék vagyunk, hitünket már nem csak a keresztény vallásban találjuk meg, és ez nem is baj. De maga a hit az ami tartást és erőt ad, beragyogja az ünnepeket de a hétköznapjainkat egyaránt segíti. Ez a hit sokféle lehet, mindenki maga teremti meg sajátját...

  • HIT magunkban.
  • HIT a családunkban.
  • HIT a szeretetben.
  • HIT a jövőnkben.

Mind közül pedig a legfontosabb a magunkba vetett hit, a képességeink tisztán látása, az akaraterő és céltudatosság.

Szeretni is csak önbizalommal tudunk igazán, ha bennünk rejlik egy pici szikra ami függetlenül a világ sokszor eltorzult képétől világít bennünk és vezet minket utunkon.

Lehet, hogy közhely, lehet hogy a hit manapság nem tartozik a divatos kifejezések közé, de visszatérve a fitt életmódhoz, a kulcs itt sem más.

Karácsonykor meg kell élni a pillanatokat, bizony meg kell enni a mama bejglijét még akkor is ha már dugig vagyunk. Nekem az ünnep abban rejlik, hogy azokkal is egy asztalhoz ülünk a családból, akiket nagyon ritkán látunk. Nálunk Felderítőknél a karácsony egy új üzenetet is hordoz, újra találkozunk és a távolból érkezők ilyenkor érnek igazán haza.

A szokásos ünnepek utáni stressz, a felszaladt kilóktól, (ha van egyáltalán) nem kell tartanod. 3 nap alatt nem tudsz szerencsére semmit sem elrontani, anyagcseréd kicsit jobban beindul a szokatlan kajamennyiségtől. De ennek ez az ideje, s mert mindennek megvan a maga ideje, élvezd ki és ha eltelt ez a pár nap, térj vissza újra a te saját életmódodhoz.

Nekünk ez a karácsony, nekünk ez a hitünk. Kívánjuk, hogy ti is megtaláljátok a bennetek lakó szikrát, a saját fényeteket, hisz bármely templomban is lakik Istenetek, bármilyen vallást éreztek a tiéteknek, a fontos, hogy legyen hited és erőd az ünnepekkor és az év többi napján egyaránt.

További információt és képeket a "Felde Rebeka oldala" facebook lapon találhattok és persze továbbra is a Felderítőkön és itt: http://zonaedzes.hu/.