Az Iron Lady bölcs lépése

Hosszú Katinka közleményt adott ki házassági kríziséről az újságírók tapintatát kérve.

Bölcs lépés volt és igazságos kérés. Kétségtelen, hogy ő ma a magyar sport húzóembere, ki annyi dicsőséget hozott nemzetünknek. Most, mint maga is megfogalmazza, védtelen a szenzációhajhászó újságírással szemben. Mint arról beszámol, házassága krízisben van, türelmet kér, mondhatnánk, családi intimitása tiszteletben tartását. Messzemenően egyetértek vele. A magánélet nem a közre tartozik, bármennyire is ebből él a sajtó egy része. Keményebben szólva: szeretünk kukkolni mások magánéletében. S ez alapvetően nem baj: celebek konyhájában körbenézni, önvallomásaikat meghallgatni miért lenne probléma. De az kölcsönös megegyezésen alapul.

Vájkálni viszont mások magánéletében már nem ildomos, sokszor gusztustalan és káros. Hosszú Katinka az elmúlt évek alatt jelentős összegeket termelt magánszámlájára, magánszámlájukra. Egészségére, hazánknak meg dicsőségére. Éppen most, amikor pletykahadjárat elérte csúcsát, Hosszú Katinka a sportolók világranglistáján 2. lett, újabb csillogással gyarapítva a magyar sportot.

Mindez két ember extrém sikere: Hosszú Katinkáé és edzőjéé, Shane Tusupé. Akik egykor szerelembe estek és összeházasodtak. És termelték a számos magyar sikert. 

Shane jelezte magyarvonzalmát és identitását. Ha tisztán és objektíven nézem, korszakos értéket teremtettek a magyar sportban. Iszonyú tudással és energiabefektetéssel. És elkezdték annak sokszorozását az Iron Aquatics úszóiskola létrehozásával. Mindez a sportinnováció csúcsa. S gondoljuk végig. Házasság, edző-edzett viszony, a sportvilág fókusza, nemzeti sportépítés. Meddig lehet bírni a stresszt?

Hosszú Katinka beszélt nehéz időszakukról. És türelmet kért. Kinek ne járna jobban, mint nekik, kik annyit tettek e hazáért. 

S hogy jól kerestek? Annyit, amennyit a sportpiac kínált. Nyilvánvalóan és ellenőrizhetően, és természetesen ennek megfelelően adózottan. Formailag és adminisztratívan minden rendben és az állam által is nyereséges. Csúcsteljesítmény, csúcspont és nemzeti dicsőség. Bravó Katinka és Shane! Köszönjük!

De most nekünk kell visszavonulni kíváncsisággal és csámcsogással! Megérdemlik és a mi érdekünk is!

Boldog Újévet, Katinka és Shane! Reméljük, együtt is mederbe találtok!