Felderítők: Kiakadtál, vagy a mérleged? Az újévi fogadalmakról...

Te is tettél újévi fogadalmat? Én igen, hogy többet olvasok, jobban rendszerezem a feladataimat, és korábban fekszem le. Ha jól látom az edzéseim létszámán, ti is tettetek fogadalmakat 2018. januárjában, aminek a középpontjában gyanítom, hogy a súlyfelesleg leadása volt.

Minden év múlásával és újév indulásával kicsit összegezzük magunkat, a környezetünket, céljainkat, vágyainkat. Kívánunk a boldog új esztendőt mindenkinek, de azt hiszem a kedves gesztus ellenére boldogságunkért ez esetben is mi vagyunk a felelősek.

Visszatérve a fogadalmakra, és a boldogságra, a vágyaink és kívánságaink központjában a külsőnk, egészségünk és ugyebár, ideális súlyunk áll. Ezért is a fogadalmak 90%-a a mozgást és súlycsökkenést célozza meg.Érdemes kihasználni ezt az időszakot, hiszen ha valóban januárban elkezdesz dolgozni magadon, nyárra már hatalmas eredményeket érhetsz el, de akkor nézzük tanácsainkat erre a reményeink szerint, pozitív változásokkal teli időszakra:

1. TÁPLÁLKOZÁS:

Nem hiszek az agresszív méregtelenítő kúrákban, amivel 1 hét alatt ledobsz 5 kilót leginkább koplalással, majd utána 3 hét múlva 6-ot felszedsz. Azonban az ételek megválasztása és azok mennyisége nagyon fontos. Mi most januártól minden reggelünket egy tápláló smoothie-val indítjuk, telis-tele vitaminnal és ásványi anyaggal (Recept lejjebb), nem pedig szirupos édes szénhidráttal a kisboltból Ez is egy nagy lépés ám, ha hasonló rendszert vezetsz be,ha nem teszel cukrot a kávédba, ha nem iszol cukros üdítőt, hanem vizet, ha este már nem eszed tele magad, ha figyelsz a napi 5x-i táplálkozásra.

2. MOZGÁS:

Ez a kulcs mindenhez. Egészséged, tested, légzésed, keringésed, anyagcseréd mind-mind hálás lesz, ha fokozatosan, de rendszeresen elkezdesz mozogni, Bármi is legyen az amit a magadénak érzel, futás, aerobic, zona, crossfit...a lényeg, hogy találd meg benne magadat, szeresd az edzést, mert ha kínlódva mész, hidd el nem fog lelkesedésed sokáig tartani. Próbálj ki bátran mozgásformákat, itt sem biztos, hogy elsőre rátalálsz az igazira, de hidd el, ha elszánt vagy megtalálod!

3. RENDSZERESSÉG, TUDATOSSÁG:

Sokat segíthet, ha edzésnaplót és étrend tervet vezetsz. Írd fel honnan indulsz, mi a célod, tervezz meg egy betartható ütemezést. Nagyon motiváló tud lenni, ha számokban is látod az eredményeket. Írd le miket, mikor eszel, csomagolj ételt-italt, hogy ne csábulj el egy éhes órában a pékség előtt elhaladva.

4. KÉRJ SEGÍTSÉGET:

Mint mindenben, az életmódváltásban is a legfontosabb, hogy tisztában legyél azzal, mit is akarsz, és azt szakszerűen építsd fel. Ez nagyon nem egyszerű feladat egyedül, éppen ezért, ne légy bátortalan szakember segítségét kérni az edzésben, vagy a táplálkozásban. Egy közösség pedig mindig hatalmas motivációt jelenthet, járj csoportos edzésekre, oszd meg tapasztalataidat társaiddal az edzésen, és hidd el, együtt sokkal könnyebben megy ez is.

5. ÉLETMÓDVÁLTÁS:

Mindez csak egyszerre, és közösen sikerülhet. A felsoroltak együtt erősek, ha bármelyikben mismásolsz, akkor a többi sem fog hosszútávon működni. Pár hetes lendület pedig, mint a hirtelen felfújt lufi, kipukkad könnyedén.

Remélem segítettem tanácsaimmal az újévhez, kívánom, hogy céljaitokat elérjétek, és fogadalmaitokat beválthassátok :)

Szuper regeneráló SMOOTHIE receptemet pedig szeretettel ajánlom, nekünk nagyon bejött:

SPENÓTOS-BANÁNOS SMOOTHIE:

Hozzávalók:

  • 1 banán
  • bébispenót
  • 1 alma
  • 1 répa
  • fahéj
  • kókusztej

Csak összeturmixolom a hozzávalókat és már kész is. Isteni!

További információt és képeket a "Felde Rebeka oldala" facebook lapon találhattok és persze továbbra is a Felderítőkön és itt: http://zonaedzes.hu/.