RedCarpet-Fashion: Screen Actors Guld Awards ruhamustra

Még mindig javában tart a 2018-as díjátadószezon, ráadásul kedden derült fény az idei Oscar jelöltekre is, ahol most is képviselteti magát egy magyar alkotás, aminek megint szurkolhatunk március 4-én. Addig is viszont még vissza van jó pár esemény, amit figyelemmel követhetünk; legutóbb az amerikai színészek céhe – Screen Actors Guild – adhatta át az elismeréseit a színészek számára. Az eseményt január 21-én, még múlt vasárnap este rendezték meg a Los Angelesben található Shrine Auditoriumban.

A gálán Hollywood apraja-nagyja megjelent, Nicole Kidman-en át, Gary Oldman-ig mindenki ott volt, bár Meryl Streep látványosan hiányzott az eseményről – igaz itt díjra sem jelölték az Amerikai Filmakadémiával ellentétben – viszont a Golden Globe után szexuális zaklatással vádolt James Franco mégis ellátogatott a díjátadóra – bár a vörös szőnyeges bevonulást inkább kihagyta – ráadásul díj nélkül távozott. Már ezen az eseményen sem volt „kötelező” feketébe borulni, így sokkal több színes és tényleg izgalmas megjelenéssel találkozhattunk, én pedig összegyűjtöttem a legjobbakat.

Kezdjük a sort szerintem a már emlegetett Nicole Kidman-el, aki 50 évesen is fantasztikusan néz ki. A színésznőt ez alkalommal egy bronzszínű, flitterekkel gazdagon díszített Armani Privé estélyiben láthattuk, ami a 2010-es őszi/téli kollekcióból származik. Bár már lassan nyolc év is eltelt azóta, hogy bemutatták ezt a tervezést, mégis tökéletesen megállta a helyét, kellőképpen drámai és kifinomult volt, valamint anélkül volt kacér, hogy bármit is megvillantott volna magából. Sokan tanulhatnának tőle ezen a téren. Az egyszerű fazon mellett elengedhetetlen volt az izgalmas színválasztás, amit a bronzos árnyalat szolgáltatott számunkra – a bőrszínével remek összhangba került – de a pontot az i-re mégis a lehengerlő flitteres díszítés tette fel, ami felejthetetlenné tette az egészet.
 
Említésre méltó még az ausztrál szépség, Margot Robbie is, akit tőle megszokottan egy nagyon bájos és nőies ruhában csodálhattunk meg a vörös szőnyegen. Az ’Én, Tonya’ színésznője egy pasztellrózsaszín, lágy esésű és tollakból elkészített peplum résszel kiegészített Prada kreációt viselt, amit kifejezetten az ő számára készítettek erre az alkalomra. Mostanában elég sokat kísérletezgetett a divat területén – láthattuk már igazán vagány és szexi szettekben, valamint nagyon visszafogott és drámai ruhákban is – bár olykor szokott hibázott is – ami elkerülhetetlen – de ez alkalommal remekül nézett ki. A napbarnított bőrszíne mellett csodásan működött a pasztell rózsaszín árnyalat, amit a már emlegetett tollas résszel, illetve apró gyöngyökkel tettek kicsit izgalmasabbá. Margot mesébe illő volt, igazi hercegnőként tündökölt a kamerák előtt.

A listámra a ’Stranger Things’ – méltán híres amerikai sorozatból ismert – fiatal színésznője, Millie Bobby Brown is felkerült, aki magasra tekerte a cukiságfaktort az eseményen. A 13 éves brit tehetség tavaly óta dolgozik együtt a Calvin Klein divatházzal, mint reklámarc és azóta szinte csak az ő tervezéseikben jelenik meg a nagyobb eseményeken, ami ismét így volt. Millie egy világos rózsaszín, aszimmetrikus szabású és kifejezetten az ő számára tervezett CK midiruhát viselt, amit hosszú uszállyal egészítettek ki és apró flitterekkel díszítettek fel. A stylistja szerencsére mindig az eseménynek, valamint a legfontosabb, hogy a korának megfelelően öltözteti fel, ami ismét nagyon jól látszott. Egy játékos, de mégis kacér darabban csodálhattuk meg, ami a vékony derekát minimálisan emelte ki és inkább a lábaira helyezték a hangsúlyt. Utóbbi azért is volt fontos, mert így sikerült megvillantania a fehér Converse tornacipőjét, aminek segítségével a megjelenése még vagányabb lett.

Végül pedig számomra kihagyhatatlan Lupita Nyong’o is, akit hamarosan a ’Fekete Párduc’ filmben láthatunk, ami a Marvel-univerzumban játszódik. A 34 éves kenyai színésznőre még 2014-ben figyelhettünk meg, amikor a díjátadószezon alatt szinte minden díjat bezsebelt a ’12 év rabszolgaság’-ban nyújtott alakításáért. Akkor az élénk ruhaválasztásaival tudta még felhívni magára a figyelmet, ami azóta is a védjegye, de ez alkalommal mégsem élt ezzel a lehetőséggel. Lupta egy ezüst, illetve fekete színekből összeálló Ralph & Russo Couture estélyit viselt a 2017-es őszi/téli kollekcióból. A tervezés alakkövető sziluettje a testét végig tökéletesen követte, így a végeredmény elég szexi lett, anélkül, hogy hatalmas túlzásokba esett volna. De mindez mellett a drámai elemek is jelen voltak a modern színhasználatnak és a szoknya alján elhelyezett fekete, tollakkal díszített uszálynak – díszítésnek – köszönhetően. Ez miatt pedig nekem nem is igazán hiányoztak az élénk árnyalatok, valamint a feltűnő minták.

További bejegyzéseket a napotna frissülő blogomon, valamint annak a Facebook oldalán találhattok.

Horváth Fanni