RedCarpet-Fashion: Grammy Awards ruhamustra

Még mindig javában tart a 2018-as díjátadószezon, de most a filmek helyett a zene volt a terítéken, hiszen még január 29-én, vasárnap este rendezték meg a 2018-as Grammy díjátadót, ahol a zenei élet apraja-nagyja megjelent. Idén 60. alkalommal került sor a gálára, ráadásul 2003 óta most először zajlott a díjátadás New Yorkban, azon belül is a Madison Square Garden-ben, az est házigazdája pedig a híres brit műsorvezető, James Corden volt.

A díjátadó alatt most sem bújt mindenki fekete ruhába, ahogy az a Golden Globe alatt volt, de hogy ők is kimutathassák a szolidaritásukat a „Time’s Up!” mozgalommal kapcsoltban sokan fehér rózsát vittek magukkal. Az est legnagyobb győztese Bruno Mars lett, aki hat díjjal a kezében távozhatott a díjátadóról. Én pedig ismét összegyűjtöttem a legjobb és legizgalmasabb megjelenéseket, plusz egy nem itt bemutatott, de szintén fantasztikus szettel is találkozhattok ez alkalommal.

Kezdjük a sort Rita Ora-val, aki egy igazán emlékezetes belépővel lepett meg minket a vörös szőnyegen. A brit énekesnő egy fekete, aszimmetrikus szabású és bársonyból elkészített Ralph & Russo Couture estélyit viselt, amit kifejezetten az ő számára terveztek erre az alkalomra és egy hosszú uszállyal és magas felvágással is kiegészítettek. Ritatól az elmúlt években elég sok fura és elvont összeállítást láthattunk, szóval most örömmel láttam, hogy egy klasszikusabb darab mellett döntött, amivel a régi Hollywood-ot is sikerült megidéznie. Dögös és tüzes volt, de a maga módján mégis visszafogott, ami nagyon jót tett neki. Természetesen a legnagyobb hangsúly a hosszú lábára került, amit sikerült remekül megvillantania, olyannyira, hogy még Angelina Jolie is megirigyelné tőle.

Muszáj megemlíteni Hailee Steinfeld-et is, bár őt egy kicsit unalmasabb tervezésben láthattuk, viszont a végeredményt a feltűnő és színes csizmájával sikerült feldobnia és megmentenie. A 21 éves Oscar jelölt színész- és énekesnő egy hófehér, pánt nélküli Alexandre Vauthier estélyit viselt a 2018-as tavaszi/nyári kollekcióból, amit zsebekkel egészítettek ki, illetve elől magasan fel is slicceltek. A fehér alapszín tökéletes választás volt számára, mert a napbarnított bőrszínével párosítva még vakítóbb lett az egész. A ruha igazán friss és modern stílusú, az egyszerűségével engem sikerült megnyernie és a fiatal tehetség számára is nagyon előnyös volt, viszont tagadhatatlan, hogy a show-t a metálfényű, lila csizma lopta el, amit lehetetlen nem észre venni.

Meglepő lehet sokak számára, de Miley Cyrus is felkerült a Grammy díjátadó legjobban öltözöttjei listájára, ráadásul egyből két szettel is. A 25 éves énekesnő az elmúlt években a provokatív és nem túl ízléses, keveset takaró választásairól volt ismert, viszont úgy tűnik, hogy sikerült megszelídülnie, aminek köszönhetően két fantasztikus outfitet is sikerült bemutatnia egy est alatt. Az első, a fekete Jean Paul Gaultier Couture alakkövető jumpsuit volt a 2007-es őszi/téli kollekcióból, amit magasított nyakrésszel és pántokkal egészítettek ki és bársonyból készítettek el. A tervezés Miley alakja számára is nagyon előnyös volt, ráadásul az alkalomhoz is megfelelő, külön öröm, hogy semmit nem villantott meg magából.

Az énekesnő második összeállítását az Elton John-nal előadott közös duettje alatt viselt a színpadon, majd pedig a színfalak mögött is fényképezkedett benne. Az előadásra egy nagyon előkelő és finoman drámai, romantikus stílusú Zac Posen tüllestélyit viselt a 2018-as elő-őszi kollekcióból, ami bordó színben pompázott. Miley úgy nézett ki benne, mint egy földre szállt angyal, csodásan állt működött rajta a végeredmény és ahhoz képest, hogy rengeteg réteg tüllből készítették el, a tervezés mégsem nyelte el a kecses alakját, sőt szépen ki is lett hangsúlyozva benne a vékony dereka és finoman a dekoltázsára, illetve a vállaira is felhívták a figyelmünket.

Ha valaki ért a drámai és emlékezetes belépőkhöz, az nem más, mint Lady Gaga. A 31 éves énekesnő az idei díjátadóra egy fekete-nude színösszeállítású, kétrészes Armani Privé tervezést viselt, amit kifejezetten az ő számára terveztek. A szett egy alakkövető, csipkés catsuit-ból és egy terebélyes, hosszú uszállyal kiegészített, valamint magasított derekú maxiszoknyából állt össze, amit elől magasan fel is slicceltek. Azt nem mondanám, hogy a legnagyobb kedvenceim közé tartozott volna ezzel a választásával, viszont sikerült olyat mutatnia, amit másnak nem és rajta ez a „végzet asszonya” stílus remekül működik. A csipkés, kristályokkal borított overál nem győzött meg teljes mértékben a fehéres alapszíne miatt, viszont a végtelen hosszú uszályos szoknya tökéletes volt.
 
És ahogy emlegettem, van egy plusz jelenlévőnk, aki ugyan nem volt ott a Grammy díjátadón, de másnap hivatalos volt a ’Black Panther’ világpremierjére, amit Los Angelesben rendeztek meg. Ő nem más, mint Lupita Nyong’o a film egyik szereplője, aki egy lélegzetelállító, élénk lila custom made Atelier Versace estélyit viselt a lila szőnyegen, amiben szó szerint tündökölt a fotósok előtt. A ruhát drámai arany, fémes részletekkel és lila kövekkel díszítették fel, amitől még előkelőbb és emlékezetesebb lett a végeredmény. A színválasztás fantasztikus volt, a színésznő bőrszínével ez a gyönyörű lila árnyalat remek összhangot alkotott, de a legjobban a szoknya lágy esése tetszett, ami szinte repült utána, mozgás közben pedig remekül tudott érvényesülni.

További bejegyzéseket a napotna frissülő blogomon, valamint annak a Facebook oldalán találhattok.

Horváth Fanni