A második feleség

Az ellenzék küzd az Orbán-kormány menekültpolitikájával. Szerintük a kormány fantomokkal hadakozik, semmi értelme a kerítésnek, vagy a Soros-nevéhez kötött, migránsokat támogató szervezetek megrendszabályozásának. 

Ha csak a német napi eseményeket ismernék, más lenne a véleményük. Németország polgárai szenvednek a menekültügytől, és az ezzel járó emberi-társadalmi problémáktól. Már a német közbiztonság is a múlté. 2014 és 2016 között az erőszakos bűncselekmények száma drasztikusan emelkedett. A kriminológusok szerint azért, mert a migránsok többsége fiatal férfi, akik nőhiányban szenvednek, és a nőket nem tisztelik. Beilleszkedni képtelenek, képzettségük – így munkájuk – sincs. Segélyekből, perspektíva nélkül élnek. És eszük ágában sincs hazatérni, részt venni a lerombolt országuk újjáépítésében. Velük megjelent az utcán az antiszemitizmus is. Muszlimok izraeli zászlókat égetnek, tüntetnek a zsidók ellen. Merkel felháborítónak nevezte, hogy éppen Németország az, ahol felfegyverzett rendőröknek kell őrizniük a zsidó iskolákat és intézményeket. 

A német kormányválság is a migránskérdésre vezethető vissza. A választók megbüntették Merkel és Schulz pártját a kapitális menekültügyi hibáik miatt. A vita most a családösszevonásról szól. A balliberális pártok álláspontja az, hogy minden menekült hozhassa be a családtagjait. Ez migránsokként öt-hat főt is jelenthet. 300 ezerre teszik most azok számát, akik családtagként befogadásra várnak. A kereszténydemokraták ezt az újabb tömeget már elfogadhatatlannak tartják. 

Közben az egyszerű polgárok számára érthetetlen döntések születnek. Orvosi vizsgálattal tilos megállapítani a menekültek valódi korát, mert hátha nem hazudtak, és tényleg fiatalkorúak. Aki azt vallja, hogy homoszexuális, azt vizsgálat nélkül kötelesek befogadni. Mert a vizsgálat embertelen lenne. Szinte minden bírósági döntés a menekültek számára kedvező. És ami mindennek a teteje: egy 2015 őszén, a négy gyerekével és feleségével érkező szíriai férfinek a hatóságok most engedélyezték azt, hogy az otthon maradt második felesége(!) is utána jöhessen. Ide, Európába. Az európai keresztény kultúra és a német polgári törvények nagy dicsőségére. Hogy ez abszurdum, az senkit nem érdekel. 

Álljon itt egy – nem kitalált – kis történet. Német kisváros, orvosi váróterem. A beszélgetés során kiderül, hogy az egyik várakozónak magyar gyökerei vannak. „Viktor Orbán a legokosabb! Ő védi a határokat! És véd bennünket is, nem úgy, mint Merkel” – közli hangosan az egyik hölgy. A többiek egyetértően bólogatnak. Ennyit arról, hogy a német közemberek hogyan gondolkodnak a migránsokról és a magyar határzárról. 

Ne legyen kétségünk: ha a nyugati országokban zsidó- és keresztényellenes, integrálódni képtelen muszlimok tömege fog élni, annak előbb-utóbb egész Európára kiterjedő békétlenség lesz a vége. Tévednek azok a politikusok, akik ezt nem látják, és támadják az Orbán-kormány menekültpolitikáját. Mert az igazság a Fidesz oldalán van.