RedCarpet-Fashion: BAFTA & Brit Awards körkép

A héten nem szenvedhettünk a díjátadók hiányában, mert több eseményt is megrendeztek. Kezdjük a legkorábbival, vagyis a 2018-as BAFTA díjátadóval, amit még múlt vasárnap rendeztek meg a londoni Royal Albert Hall-ban, amit a csak a „brit Oscar”-nak becéznek.

A sztárvilág apraja-nagyja itt is megjelent és természetesen rengeteg fantasztikus szettet láthattunk a vörös szőnyegen, a sztárokat még a dermesztő hideg sem riasztotta vissza. A következő eseményre szintén Londonban került sor, ami a Brit Awards volt, ami egy zenei díjátadó, ennek pedig a The O2 Arena adott otthont ez alkalommal is. Mind a két eseményről megpróbáltam összegyűjteni a legjobbakat/kedvenceimet, lássuk is a listát.

A filmes díjátadón, vagyis a BAFTA-n az év eleji Golden Globe-hoz hasonlóan „dress kód” volt érvényben, így ismét minden jelenlévőt fekete ruhában láthattunk, hogy ezzel fejezzék ki a támogatásukat a Times’ Up! mozgalom mellett, míg a Brit Awards-on ilyenről szó sem volt, viszont itt a jelenlévők jelképesen egy-egy szál fehér rózsát vittek magukkal, ahogy az január végén a Grammy Awards-on is megtörtént.

Natalie Dormer-t a legtöbben szerintem a Trónok harca sorozatból, illetve Az éhezők viadala utolsó két részéből ismerhetjük, aki idén ellátogatott az eseményre, ráadásul fantasztikusan nézett ki. A 36 éves színésznő egy egyszerű, de nagyszerű és elegáns Alberta Ferretti estélyit viselt, amit hosszú, organzából elkészített uszállyal egészítettek ki és kifejezetten az ő számára tervezték. Bár annak ellenére, hogy custom made darabról van szó nem mutattak semmi újat, de a visszafogottságával mégis sikerült megfognia, a könnyed esése pedig fantasztikusan nézett ki, így nagyon nem lehet semmibe sem belekötni. A tervezés Natalie alakját végig nagyon szépen követte, így a dereka és a csípője is szépen ki lett emelve, plusz kacéran a vállait is megvillanthatta. Ha egyetlen dolgon változtathatnék az a statement fülbevalója lenne, amitől nem ártott volna ez esetben megszabadulnia, mert kicsit sok volt, főleg a magasított nyakrész mellett.

Nem nagyon volt még olyan listám, ahol Lupita Nyong’o nem kapott volna helyet, jól emlékszem? Nos ezen nincs is mit csodálni, mindig sikerült valami újdonsággal meglepnie, ami most sem volt másképpen. A 34 éves Oscar díjas színésznőt is természetesen egy fekete, de sokkal modernebb és kicsit vagányabb Elie Saab Couture estélyiben láthattuk a 2017-es őszi/téli kollekcióból. Bár a kifutón eredetileg átlátszó formában mutatták be, szerencsére a színésznő számára ezen kicsit változtattak és sokkal visszafogottabb lett, viszont a drámaiságát nem veszítette el még így sem. Egyébként csak én gondolom azt, hogy ez a ruha a Trónok harcában is tökéletesen megállná a helyét? Szívesen láttam volna Cersei Lannister-en, esetleg még Daenerys Targaryen-en is. Lupita mostanában elég sokszor volt látható sötétebb darabban, ami eddig elég ritka dolog volt tőle, de tetszik ez a kis változatosság, ami nem árt neki a végeredmény pedig lehengerlő lett.

Természetesen Angelina Jolie-ról sem feledkezhetünk meg, aki régen nézett már ki ilyen jól, mint múlt vasárnap este. A színésznő egy fekete, bársonyból elkészített, ejtett vállú és hosszú uszállyal kiegészített Ralph & Russo Couture estélyit viselt, ami egy custom made darab volt. Azzal szerintem nem árulok el nagy titkot, ha azt mondom, hogy ezzel semmi újat nem tudott igazából mutatni, erős deja vu érzésem volt vele kapcsolatban, mert már sokszor láthattuk hasonló szettben, viszont ez szinte már a védjegyévé vált, így nem tudok haragudni rá. Sőt meg merem kockáztatni, hogy az idei megjelenései közül ez lett a legjobb, elegáns és kifinomult volt, de azért a régi, szexisebb Angelina is visszaköszönt a képekről, ami nagyon örültem. Nagyon nehéz lenne akárcsak egy hibát is találni ebbe, de ha lehetne egy részleten mégis változtattam volna; az ezüst fülbevaló helyett egy smaragdzöld köves darab mellett döntöttem volna, az egészet megkoronáztam volna egy vörös matt rúzzsal.

Erről az eseményről végül pedig jöjjön Jennifer Lawrence, aki öt év után most jelent meg újra a díjátadón. A 27 éves Oscar díjas színésznő, ahogy az várható volt egy fekete Christian Dior Couture estélyit viselt a 2018-as tavaszi/nyári kollekcióból, amit egy fehér stólaszerű ejtett vállrésszel egészítettek ki. A fiatal színésznő neve már szinte összeforrott a francia divatházzal, hiszen 2012 óta kapcsolatban áll velük és egyben a reklámarca is, így sokszor láthatjuk a márka ruháiban, ami nem mindig sikerül túl jól, de ez alkalommal tagadhatatlan, hogy gyönyörű volt az összhatás. Bár a képekről az jöhet le, hogy nem érezte túl jól magát a tervezésben, viszont el kell ismernünk, hogy jól állt neki és a klasszikus kialakítása ellenére a stylinggal sikerült egy kis modernséget is belecsempészniük a végeredménybe. A tervezés Jennifer alakját tökéletesen kiemelte, így a vékony derekára és a csípőjére is nagy figyelem került, plusz a vállait is megvillanthatta. Összességében egy nagyon kifinomult és előkelő darabban láthattuk, ami igazán időtálló, így engem sikerült meggyőznie.

Szerintem ma már nincs olyan ember a Földön, aki ne hallotta volna legalább egyszer a rádióban, vagy a tévében Dua Lipa „New Rules” című számát, ráadásul idén másodszor fog koncertet adni hazánkban. A fiatal énekesnő is megjelent a 2018-as Brit Awards-on, ahol sikerült egy drámai belépőt produkálnia, hiszen egy fantasztikus Giambattista Valli Couture tüllestélyit viselt a 2018-as tavaszi/nyári kollekcióból, ami pasztell rózsaszín színben pompázott és hihetetlenül hosszú uszállyal egészítették ki. Érdekességként megemlíteném, hogy ő lejtett végig legelőször a vörös szőnyegen, mivel félt, hogy rálépnének a több méter hosszú ruhájára. Valljuk be talán egy kicsit sok volt ez a hercegnős darab egy zenei díjátadóra, viszont megérdemelte Dua, hogy minden szem rá figyeljen, mivel ő kapta a legtöbb jelölést idén. És annak ellenére, hogy több réteg tüll anyagot használtak fel a kreációhoz mégsem érezhető az, hogy az alakja elveszett volna benne, bár a dereka nem lett kihangsúlyozva, de a szoknya szabásának köszönhetően a hosszú lábait megvillanthatta és a vállaira is elég nagy figyelmet helyeztek.

Rita Ora-t már sokszor megpróbálták összehasonlítani Rihanna-val a hasonlóan merész és vagány stílusuk miatt, bár azért neki még van mit tanulnia. A 27 éves énekesnőt ismét egy emlékezetes, drámai outfitben láthattuk, hiszen egy színátmenetes, fehér és pasztell menta árnyalatokból összeálló, pánt nélküli Ralph & Russo Couture estélyit viselt a 2017-es őszi/téli kollekcióból, amit strucctollakkal díszítettek fel és hosszú uszállyal egészítettek ki. Ha drámára és meglepetésre várunk, akkor az énekesnőre biztosan számíthatunk, mert mindig tudja, hogy mivel kell felhívni magára a figyelmet. A ruha egyébként tényleg lélegzetelállító volt, ráadásul a sok toll ellenére sem érezhető az, hogy az alakja elveszett volna benne, sőt egész jól ki lett emelve a vékony dereka és a vállaira is került egy kis hangsúly. A kreol bőrszíne mellé pedig mindig jó választás egy hasonlóan világos, letisztult árnyalat. De két dolgon még így is változtattam volna; az egyik ilyen a haja volt, ami bár játékos és izgalmas volt, viszont a már így is túl bonyolult és feltűnő ruha mellett túl sok volt, egy sikkesebb fazon jobb választás lett volna. A másik pedig a kiegészítők, azokon belül is az ékszerek, amelyekkel szintén túlzásokba estek.

+1 Jennifer Lawrence-ről még egyszer szót kell ejtenem, mert a héten több remek megjelenése is volt, így kiválasztottam még egyet a sok közül. A színésznő a napokban kezdte el népszerűsíteni a nagy részben Magyarországon forgatott új filmjét, a Vörös Verebet. Jennifer egy fotózáson is részt vett egy londoni hotel tetőteraszán, és ezt a fekete, bársonnyal borított Versace ruhát viselte a 2018-as elő-őszi kollekcióból, amit nem csak mélyen dekoltáltak, de magasan fel is slicceltek oldalt. Régen láthattuk már ennyire dögös összeállításban a színésznőt, amivel mindenkit sikerült meglepnie, viszont az emberek mégsem ezért kezdtek el beszélni a róla, hanem azért, mert a hidegben volt rajta, ráadásul kabát nélkül. Később azt nyilatkozta, hogy egy ilyen mesterművet képtelen lenne egy kabáttal és egy nagy sállal elrontani, inkább megfagy, de akkor is az eredeti formájában fogja viselni, nekem pedig egyet kell értenem vele.

További bejegyzéseket a napotna frissülő blogomon, valamint annak a Facebook oldalán találhattok.

Horváth Fanni