A demokrácia ünnepe

Végre szintet ugrott a magyar politikai élet. Ezt pedig onnan tudom, hogy Kelemen Anna, igen, a szexmunkás és erotikus celeb is bejelentkezett, hogy indul az idei parlamenti választásokon.

Igazából nem újdonság ez, ebben jók vagyunk, hiszen Staller Ilona, alias Cicciolina 31 éve már megugrotta ezt a lécet. Igaz, ő az olasz parlamentbe jutott be, de innentől akár drukkolhatunk is Annácskának.

Sokan gondolhatják most, mit keresne egy ilyen, hogy így mondjuk, bájosan alul informált személy a T. házban? Én megpróbálom összefoglalni egyfajta inverz Török Gáborként, hogy Kelemen Annát képességei igenis alkalmassá tehetik a politikai pályára.

Ahogy belekezdett, az biztató. Ő nem bízta a dolgokat a véletlenre, és a száz körüli bejegyzett párttal ellentétben végzett némi közvélemény-kutatást, mielőtt belevágott. Jelesül kitett egy szilikontól duzzadó képet a facebookra, és jelezte, amennyiben kap 5000 lájkot, indul a választásokon. 

Mondanom sem kell, hogy bőven a szabott határidő előtt összejöttek a lájkok, és Anna azonnal be is jelentette, hogy érezve a bizalmat, megpróbálja. Pontosan tudja, hogyan működik a választási küzdelem, kell egy könnyen értelmezhető frappáns üzenet, és lőn:  “A politika orális műfaj és ebben én vagyok a legjobb!”

Aztán Annácska azt is tudja, hogy nem csak a megválasztottak, de a választók is meglehetősen korruptak, hiszen ígéretekért vagy akár valós juttatásokért cserébe mérik a voksot. Ő azonban a „nem lesz gázáremelés”, vagy „lesz tizenharmadik, tizennegyedik, ki tudja hányadik havi nyugdíj” lejárt szavatosságú ígéretein és az ócska pitiáner juttatásokon, mint mondjuk ingyen pörköltön, lejárt szavatosságú száraztésztán, vagy éppen megyeszékhelyünk kedvencén, a Tibi csokin túlmutató ajánlattal toborzott aláírásgyűjtőket, ilyen egyszerűen: „Az első száz jelentkezőnek személyesen hálálom meg a segítséget.” Pár óra alatt összejött a csapat, bármit is jelentsen az a személyes hálálás.

Azt, hogy ez az alkalmasság mennyire valós, ahhoz egy megrendíthetetlen tekintélyű szellemi óriás, Havas Henrik meglátását is segítségül hívom, hiszen ő tíz évvel korábban írt könyvet Annáról, mint Vona Gáborról. Van-e, ki az alkalmasságot ennek tudatában is tagadja?

Lehet, hogy mégis akad. Nos, nekik elmondanám, mit hozhat pluszban Kelemen Anna a tisztelt házba. Nos, a női princípium egyik eddig elhanyagolt vetületét. Mert megjelent már a házban a tisztes, több gyermekes családanya, a dolgozó nő, a gondoskodó nő, de sajnos a mostani ciklusban a perlekedő feleség is. Ez utóbbit meglehetősen hitelesen artikulálta Szél Bernadett és Kunhalmi Ágnes. Ám ami eddig még nem volt, nos, az lesz most Kelemen Anna. Ő testesíti majd meg azt az erotikus vonalat, melyet eddig a T. ház működése során nélkülöztünk.

Elképzelem, amint minden honatya szeme a felszólaló Annára tapad. Ha a választási matematika úgy akarja, akár még tárca nélküli miniszter is lehet, de néhány bizottsági hely mindenképpen jár neki.

Gondolom, idővel eljut majd hozzá a szeretkezz, ne háborúzz-üzenete is, és biztos vagyok benne, hogy hitelesen képviseli majd ezt az elvet. A Parlamentben megfordult már jónéhány alkoholista, és kimondhatjuk, a többség bizonyosan szexelt is már, bár ezt azért néhányukról nagyon nehéz elképzelni, miért is ne lehetne hát köztük valaki, aki kérkedik is ezzel.

Mindenesetre izgalmas kampánynak nézünk elébe, és természetesen megint a pestiek járnak jól. Szóval, akár egy rögtönzött szadomazo választási vitának is részesei lehetnek Kelemen Anna és Juhász Péter között, néhány spangli elszívása után.

Ha Elizabeth Swaney képes volt az olimpiai kvalifikációs szabályokat kicselezve, illetve jól felhasználva kijutni az olimpiára, akkor Anna is képes lehet a választott célt elérni.

Akár így lesz, akár nem, a magyar demokrácia tovább erősödik, lehet, 2022-ben még maga Havas Henrik is elindul, hogy immár ne csak a nemzeti radikális cukiskodó, vagy az erotikus női karakter, de végre az „intellektuális” macsó is megjelenhessen a sokat látott falak között.

Friss: Közben érkezett a hír, miszerint Kelemen Anna mégsem indul a választáson. Nagy csapás ez, de ha összefogunk és segítjük egymást, akkor kiheverhető.