RedCarpet-Fashion: heti vörös szőnyeges ruhamustra

Ezen a héten nem igazán volt olyan nagy esemény, amiről bővebben be lehetne számolni, inkább a premierek és a kisebb, a mai Oscar díjátadót megelőző előpartik voltak túlsúlyban, így ezekről gyűjtöttem össze a legjobban öltözött hírességeket.

Ezt most két részre osztom; az első az új Disney film, az Időcsavar Los Angeles-i premierje volt az El Captain Theatre-ben, ahonnan a négy kedvenc jelenlévőmről olvashattok, a második rész pedig egy vegyes összeállítás, több esemény megjelenőiről.

Reese Witherspoon, mint az Időcsavar egyik főszereplője természetesen megjelent a vetítésen és tőle megszokott módon nagyon magabiztosan lépkedett a kék szőnyegen, ahol fantasztikusan nézett ki. A 41 éves színésznő egy elég egyszerű, de kellőképpen elegáns Michael Kors estélyit viselt, ami piros színben pompázott, valamint több ezer apró kristállyal díszítették fel és kifejezetten az ő számára tervezték. A ruhának a klasszikus vonalaival nem tudott a színésznő meglepetést okozni, hiszen gyakran látható hasonló kreációkban, de eddig ez az egyik legjobb. Reese alakja számára is nagyon előnyös volt, a vékony derekát és a csípőjét is nagyszerűen kihangsúlyozta, plusz kacéran még a vállát is megvillanthatta. Viszont kétségtelen, hogy az egészben a legizgalmasabb a színválasztás volt. Ez a piros árnyalat egyszerűen tökéletes összhangot alkotott a világos bőr- és hajszínével is, míg a kristályokkal sikerült az egészet izgalmasabbá varázsolniuk.

A következő jelenlévő Mindy Kaling, akit kis hazánkban nem hiszem, hogy túl sokan ismernének, pedig rengeteg népszerű sorozatban szerepelt a karrierje során, sőt egyet ő maga alkotott meg. A 38 éves indiai származású színésznő az egyszerű, néha több elv mellett döntött, így egy visszafogott, de mégis előkelő ruhában lépett a kék szőnyegre. Mindy egy élénk lila, finoman alakkövető és ejtett vállú Greta Constantine estélyit viselt, amit szintén kifejezetten az ő számára terveztek. Azt egyébként tudni kell róla, hogy nagyon szereti a színeket, így nem volt nagy meglepetés, hogy most is egy gazdag, élettel teli és élénk lila árnyalat mellett döntött, ami a sötétebb bőrszínével isteni kontrasztot alkotott, amin még a csillogó kiegészítőkkel tudott fokozni. A formás alakja számára is igazán előnyös volt a ruha sziluettje, végig szépen követte a testét, így a megfelelő helyeken minden ki is lett hangsúlyozva számára.

Rowan Blanchard sem lehet sokak számára ismerős, hiszen egy nagyon fiatal tehetségről van szó és ez az első nagy mozifilmje. A 16 éves színésznő viszont igazán kitett magáért és ő rajta volt látható az egyik legizgalmasabb összeállítás a premier alatt. Rowan egy fekete alapszínű, alul átlátszó tüllrésszel, valamint hosszú ujjakkal kiegészített Elie Saab estélyit viselt a 2018-as elő-őszi kollekcióból, amit színes flitterekkel díszítettek fel, illetve mélyen dekoltáltak. Első látásra talán sok lehet ez egy ilyen fiatal lány számára, de összességében mégsem mondható el a végeredményről az, hogy erőltetett lenne. Annak ellenére, hogy elég felnőttes és előkelő volt a tervezés, megjelentek a bohókásabb, fiatalos elemek is, aminek köszönhetően eladhatóvá tudta Rowan is tenni az egészet, az pedig tagadhatatlan, hogy az ő választása és a sminkje volt a legizgalmasabb.

Gugu Mbatha-Raw is szerintem azok közé tartozik itthon, akik nem olyan ismertek széleskörben, pedig ő is elég sok filmben és sorozatban szerepelt már az évek alatt. A 34 éves brit színésznő egy nagyon nőies és előkelő, ókori görög stílusú outfitet választott erre az alkalomra, amiben tündökölt. Gugu egy hófehér, lágy esésű és könnyed, aszimmetrikus szabású Vionnet estélyit viselt a 2018-as tavaszi/nyári kollekcióból, amit élénk színű részletekkel díszítettek fel. A „szivárvány-hatásnak” egyébként kifejezetten örültem, mert egy egyszerű fehér ruha elég unalmas lett volna egy ilyen nagy premieren, így kicsit játékosabb lett az összhatás, a színek pedig nem csak egymással és a letisztult alapszínnel, de a színésznő bőrszínével is istenien működtek együtt, amibe elég nehéz lenne belekötni. A szabásba sem lehet hibát találni, bár kicsit bővebb volt a kialakítása, de arra mégis figyeltek, hogy Gugu dereka és csípője szépen ki legyen hangsúlyozva, így az alakja nem veszett el a ruhában.

Alicia Vikander péntek délután az új filmjét, a Tomb Raider-t népszerűsítette Berlinben, ahol csodásan nézett ki. A 29 éves svéd színésznő egy modern, de mégis romantikus stílusú, világosszürke alapszínű és apró virágmintákkal, valamint kontrasztot alkotó fekete fodrokkal díszített Louis Vuitton estélyit viselt a 2018-as tavaszi/nyári kollekcióból. Mivel Alicia már évek óta a francia divatház reklámarca és az esetek 90%-ában tőlük választ ruhákat, így ezzel nem okozott túl nagy meglepetést. Azzal viszont igen, hogy végre sikerült egy normális darabot találniuk számára, még úgy is, hogy ezt a fazont az elmúlt 8 hónapban már legalább 10 híresség viselte különböző színkombinációkban (többek között Emma Stone, Margot Robbie és Jennifer Connelly is, csak hogy a legismertebbeket emlegessem). A kicsit unott színválasztás tökéletesen passzolt a jelenlegi időjáráshoz is, de szerencsére a színésznő kreol bőrszínével is jól mutatott, viszont ez mégsem csavarta el annyira a fejemet, mint szerettem volna. Szerencsére ezen a mintázattal és a kontrasztot alkotó részletekkel, illetve a fodrokkal segíteni tudtak, amelyek segítségével máris izgalmasabb lett a végeredmény.

Margot Robbie szintén tegnap este hivatalos volt egy eseményre, bár ezt Los Angelesben rendezték meg az Oscar előpartijaként. A 27 éves ausztrál színésznő ez alkalommal megfeledkezett a miniruhákról, amelyeket annyira szeret és egy kicsit férfiasabb stílusú vizekre evezett. Margot egy kétrészes, fekete alapszínű és élénk piros, függőleges csíkokkal díszített Dolce & Gabbana nadrágkosztümöt viselt a 2018-as őszi/téli kollekcióból, ami mellé egy teljesen egyszerű fekete topot párosított. A tüzes színválasztást imádtam, a fekete és a piros klasszikus kombináció, hiszen remekül mutatnak egymás mellett és jól láthatóan a színésznő bőrszínével és a szőke hajával is nagyszerű összhangot alkottak. A szabáson lehetett volna egy kicsit alakítani főleg, ami a nadrág fazonját illeti, mert a hosszú blézer miatt egy szűkebb szárú darab jobban mutatott volna, viszont még így sem tudták elrontani a végeredményt. Tetszett a megjelenésének a vagánysága és a váratlan fordulat, amit számunkra tartogatott.

Végül pedig jöjjön Penelope Cruz, aki tegnap este hivatalos volt a „francia Oscar díjátadóra”, vagyis a César Awards-ra. A 43 éves spanyol színésznő, aki egy tiszteletbeli díjat is átvehetett mesésen nézett ki a vörös szőnyegen. Penelope egy élénk lila, pánt nélküli custom made Atelier Versace nagyestélyit viselt, amit selyemből készítettek el, oldalt magasan felsliccelték, valamint fodrokkal és uszállyal egészítették ki. A csodás, élénk szín volt a tervezés csúcspontja, ami azért is volt nagyon izgalmas tőle, főleg azért mert semmi díszítés nem kapott helyet rajta, ami elég szokatlan az ő esetében, de tetszett ez a kis változatosság, plusz ehhez nem is nagyon illett volna semmi, önmagában is tökéletes volt. A szabásra sem lehet panaszkodni, itt nagyon jól látszik, hogy ezt kifejezetten a számára és az alakjához tervezték. A  dereka és a csípője is megfelelő hangsúlyt kapott, semmi hiba nem volt rajta, sőt kacéran még a lábát és a vállait is sikerült megvillantania, szóval a szexi végeredmény sem hiányzott belőle.

További bejegyzéseket a napotna frissülő blogomon, valamint annak a Facebook oldalán találhattok.

Horváth Fanni