RedCarpet-Fashion: Borbély Alexandra csolálatosan nézett ki az Oscaron

Idén is szurkolhattunk magyar alkotásnak az Oscar díjátadón, bár a Testről és lélekről nem nyert március 4-én vasárnap este, de a film főszereplője (és a rendezője) is felvonult a Los Angeles-i Dolby Színház vörös szőnyegén a gála előtt, ahol csodásan festett.

Az eseményen a filmes világ apraja-nagyja jelen volt, akik szebbnél-szebb ruhákban vonultak fel a fotósok előtt, szóval ez alkalommal is összeszedtem a kedvenceimet. Az esemény nagy győztese A víz érintése című film lett, ami 4 arany szobrocskával lett gazdagabb. A legjobb színésznő Frances McDormand lett, a legjobb színész pedig Gary Oldman, míg a mellékszereplői kategóriákban Sam Rockwell és Allison Janney győzedelmeskedtek, a legjobb filmnek járó díjat pedig a már emlegetett A víz érintése vihette haza, amit Guillermo del Toro rendezett, aki a legjobb rendezői díjat is megszerezte az est folyamán.

A díjátadószezonnak ezzel befejeződött, de nem kell aggódni, mert továbbra is rengeteg esemény, parti, premier és díjátadó lesz, amelyekről szintén be fogok számolni. De lássuk is a legjobbakat, nem feltétlenül sorrendben!

Nicole Kidman-t bár idén nem jelölték, de ő is hivatalos volt a 90. alkalommal megrendezett díjátadóra, ahol lélegzetelállítóan nézett ki. Az 50 éves színésznő egy királykék, mélyen dekoltált és pánt nélküli, finoman alakkövető Armani Privé estélyit viselt, amit kifejezetten az ő számára terveztek, ezt pedig hosszú uszállyal és elől egy hatalmas masnival egészítették ki, illetve középen magasan fel is sliccelték. A színésznőre mindig lehet számítani, ha drámai szettet szeretnénk látni és ismét sikerült az alkalomnak megfelelően felöltöznie, az idei gála legemlékezetesebb outfitjét kétségtelenül ő mutatta be számunkra. Nem csak a szokatlan, csillogó anyaghasználat miatt volt különleges a tervezés, de az elől elhelyezett nagy masni miatt is, ami az egészre rátett egy lapáttal és akkor még a remek színválasztást meg sem említettem. A királykék árnyalat Nicole világos bőrszínével és a szőke hajával is remekül megállt a helyét, sőt kacéran még sikerült a lábait is megvillantania, amitől sejtelmesebb lett a végeredmény.

Borbély Alexandra szintén ott volt a díjátadón, ahol igazi hollywoodi filmsztárként tündökölt a vörös szőnyegen, és sikerült a legjobban öltözöttek közé kerülnie. A 31 éves színésznő egy nagyon kifinomult és nőies, romantikusabb stílusú málnaszínű Monique Lhuillier alakkövető és pánt nélküli estélyit viselt, ami fodrokkal díszített uszállyal egészítettek ki. Talán sokak számára meglepetés lehet, hogy nem egy magyar designer kreációját viselte – ahogy az engem is meglepett – de erre a szettre sem lehet panaszkodni, mert tényleg csodásan nézett ki benne és látszik, hogy ő maga is jól érezte magát a darabban. A színválasztás az ő esetében is tökéletes lett, ez a málnás árnyalat a bőrszínével és a szőke hajával is nagyszerűen mutatott, de az izgalmat mégis a tervezés sziluettje tartogatta számunkra. Az estélyi végig gyönyörűen követte Alexandra alakját, így a vékony derekára és a csípőjére is nagy figyelem került, míg a drámaiságért az éles kialakítású felsőrész, valamint a fodrokkal tarkított uszály volt a felelős.

Jane Fonda lehet, hogy már elmúlt 80 éves, de még mindig bomba formában van, amire bárki irigykedhet, hiszen a díjátadó alatt is csodásan nézett ki. A színésznő egy hófehér, modernebb stílusú és finoman szexi custom made Balmain estélyit viselt, ami remekül követte végig a formás alakját. Jane vékony dereka és a csípője is nagy figyelmet kapott benne, így mindenki megcsodálhatta a testét, de a kacérság érdekében a dekoltázsára is felhívták a figyelmünket, bár ez alkalommal semmivel sem estek túlzásokba, megmaradtak az ízlésesség határán, aminek csak örülni lehet. Idén inkább a letisztultabb szetteket részesítették a sztárok előnyben, ahogy az ezen a ruhán is látszik, hiszen minden díszítéstől és csillogástól mentes volt. A színválasztás is nagyon visszafogott volt, szűzies fehér árnyalatban tündökölt, ami szép összhangot alkotott Jane napbarnított bőrszínével.

Zendaya neve hazánkban még nem olyan ismerős, talán A legnagyobb showman és a Pókember című filmekből ismerős lehet a tavalyi évből. Nos a 21 éves színésznő is hivatalos volt a gálára, ahol tőle megszokott módon fantasztikusan nézett ki a csokibarna, hosszú uszállyal kiegészített, valamint lágy esésű és aszimmetrikus szabású Giambattista Valli Couture estélyijében, ami a 2018-as tavaszi/nyári kollekcióból származik. Aki ismeri Zendaya-t az tudhatja, hogy egyáltalán nem fél kísérletezgetni és kilépni a komfortzónájából, ha a divatról van szó és ezt ismét sikerült bebizonyítania. A barna nem a legnépszerűbb árnyalat, ha a nagyobb megjelenésekről van szó és a viselése sem a legkönnyebb, de a fiatal tehetség bevállalta. És milyen jól tette, hiszen remekül állt neki, a sötétebb bőrszínével és a sötét hajával is remek összhangot alkotott. A szabás sem mondható a legbiztonságosabb, viszont a magassága és a kecses alkata miatt ez a bővebb kialakítású darab is remekül állt neki, kellő önbizalommal viselte, így eladhatóvá tudta tenni. Az egyetlen dolog, amibe bele tudok kötni az az lenne, hogy az ezüst kiegészítők helyett igazán választhattak volna arany darabokat, amelyek a ruha színével jobban harmonizálnának, de minden más tökéletes volt.

Margot Robbie, aki a jelöltek között volt az Én, Tonya című filmben nyújtott alakításáért szintén ellátogatott az idei díjátadóra. A 27 éves ausztrál színésznő egy hófehér, finoman alakkövető és uszállyal kiegészített custom made Chanel Couture estélyit viselt, ami pánt nélküli volt és ezüst láncokkal díszítették fel. A francia divatház az esemény előtti napon jelentette be, hogy Margot lett a legújabb reklámarcuk, így várható volt, hogy tőlük kap majd egy ruhát, amit kifejezetten neki terveztek a nagy napra. Bár díjat nem nyert, viszont így is sikerült a legjobban öltözöttek közé kerülnie az egyszerű, de nagyszerű választásával. A ruhába egyetlen egy hibát sem találhatunk, a szabás tökéletes volt és a színésznő formás alakját végig tökéletesen követte. Míg a felsőrészen elhelyezett láncokkal és az átlátszó táskával sikerült egy kis izgalmat is belecsempészniük a végeredménybe, ami sokat segített abban, hogy a megjelenése ne legyen unalmas. Azt elismerem, hogy egy színesebb darabot vártam volna tőle, de a fehér árnyalat is remekül nézett ki a napbarnított bőrszínével kiegészítve.

Allison Janney az Én, Tonya című filmben nyújtott alakításáért hazavihette a legjobb női mellékszereplőnek járó díjat, a vörös szőnyegen pedig úgy nézett ki, mint egy igazi győztes. Az 58 éves színésznő egy élénk piros, mélyen dekoltált és alakkövető, földig érő hosszú ujjakkal és uszállyal kiegészített Reem Acra estélyit viselt, amit kifejezetten neki terveztek erre az alkalomra. Ahogy sokan mások, úgy ő is a klasszikusabb és biztonságosabb sziluett mellett döntött, ami mellé egy merészebb színvilágot álmodtak meg, így a végeredmény nem lett unalmas. A szabás hibátlan volt, Allison alakját végig tökéletesen követte, így minden apró részlet ki lett emelve rajta, viszont a ruha szíve és lelke az élénk piros árnyalat volt, ami a megjelenését új szintre emelte. A szetthez hasonló árnyalatú kiegészítőket választottak, a csillogásért pedig a hatalmas mosolya és az ékszerek feleltek.

Jennifer Garner visszatért, és köszöni szépen nagyon jól van, legalábbis ez olvasható le az idei Oscar-os megjelenéséről. A 45 éves színésznő egy fantasztikus, acélkék, aszimmetrikus szabású és lágy esésű Atelier Versace estélyit viselt a vörös szőnyegen, amit hosszú uszállyal egészítettek ki. A szabás láthatóan az ő esetében is elég visszafogott és klasszikus volt, viszont a formás alakja számára nagyon előnyös, így ebbe sem lehet belekötni. Jennifer vékony dereka és a csípője is remekül ki lett hangsúlyozva benne, de a legjobban mégis a szoknyarész lágy és könnyed esése tetszett, ami mozgás közben gyönyörűen tudott érvényesülni. Ez mellett a másik izgalmasabb elem az ő esetében is a színvilág volt, ami igazán előkelő és mutatós volt. A kék árnyalat gyönyörű volt már önmagában is, de a színésznő bőrszínével, valamint a barna hajával is remek összhangot alkotott, amiről nehéz lesz mostanában megfeledkeznünk.

Végül pedig jöjjön Greta Gerwig, aki a Lady Bird című filmet rendezte és írta, amivel történelmet is írt, hiszen 8 éve jelöltek utoljára nőt rendezői kategóriában. Bár a filmje egyik jelölést sem tudta díjra váltani, attól mér érdemes megnézni, mert remek alkotás. A 34 éves rendező- és írónő a vörös szőnyegen gyönyörű volt, ahol egy napsárga, finoman dekoltált és alakkövető Rodarte kreációt viselt, amit kifejezetten neki terveztek erre az alkalomra és apró, csillogó virágokkal díszítették fel, illetve rövid uszállyal egészítették ki. A díjátadószezonos megjelenései alatt nem igazán erőltette meg magát, a teljesítményét a hullámvasutakhoz hasonlíthatjuk, de az utolsó nagy eseményhez sikerült egy emlékezetesebb ruhát választaniuk a stylistjával, ami a bohókásabb stílusához is remekül passzolt. A színválasztás élénk és vidám volt, amit imádtam, ráadásul a bőrszínével is gyönyörűen harmonizált, a virágokkal pedig sikerült játékosabbá tenniük az egészet, plusz egy kis csillogást is bele tudtak csempészni a megjelenésébe. A szabásra sem lehet egy rossz szót sem mondani, mert Greta formás alakját remekül követte, a pontot az i-re pedig a málnaszínű rúzs tette fel, ami a sárga ruhával isteni összhangot alkotott.

További bejegyzéseket a napotna frissülő blogomon, valamint annak a Facebook oldalán találhattok.

Horváth Fanni