Péter Attila: az egész életem rendezvények szervezéséből és műsorvezetésből áll

Kedden délelőtt a desedai strandon voltam fotózni, ahol az Autómentes Nap alkalmából kaposvári és toponári iskolások vetélkedtek. Itt találkoztam Péter Attilával, aki elmesélte nekem, hogy mi az ő szerepe a rendezvényen, illetve, hogy mivel foglalkozik, mi az élete.

- A desedai strandon vagyunk, ahol az Európai Autómentes Nap alkalmából iskolák csapatai vetélkednek. A diákokat két csoportra osztottuk, így lesz egy ügyességi és egy szellemi verseny. Én tulajdonképpen a lebonyolítója vagyok ennek a vetélkedőnek, műsorvezetője, kommentátora. Az egész életem rendezvények szervezéséből és műsorvezetésből áll, hiszen az ország számos településén megfordultam már, talán inkább sportesemények kommentátoraként ismernek többen. Évente körülbelül száz alkalommal vezetek rendezvényeket, de természetesen ezek közül a legbüszkébb azokra az eseményekre vagyok, amelyek Kaposváron történnek, vagy Kaposvárhoz köthetők. Ilyen például a Kométa Farsangi Félmaraton, az eXtremeMan 113 triatlon verseny, a Deseda Ultramaraton, vagy a Rókaűzők váltófutóverseny Kaposvár és Pécs között.

Nem csak itt élek Kaposváron, de itt is születtem, itt jártam iskolába, a régi Anna iskolába (korábbi nevén Tóth Lajos Általános Iskolába) és a Zrínyi Általános Iskolába. Később a Táncsicsban szereztem érettségi bizonyítványt, aztán a pécsi Tanárképző Főiskolán testnevelés-biológia szakon végeztem, majd hazajöttem tanítani szülővárosomba. A tanítás után annyira bejött és megtetszett ez a műsorvezetés, hogy jelenleg ez a főállásom.