Máté-Mártonné Iványi Katalin: szeretném, hogy mindenki elfogadja a siketeket és nagyothallókat is

- Én Bács-Kiskun megyében születtem, Akasztón, a Stadler stadionos faluban, majd ide, Kaposvárra jöttem férjhez. Boldog vagyok, mert ez egy gyönyörű város. Igyekeztem, hogy a gyerekeim is városba kerüljenek, mert a tanulási lehetőségek is jobbak, és nekem nagyon nehéz volt mindig utazgatni, sokszor késő este is, amikor diák voltam.

Két nagy gyerekem van, de sajnos unokám még nincs, mert ők tanultak, sokat dolgoznak, de már nagyon szeretném, ha lenne unokám, hogy tudjak velük is úgy foglalkozni, ahogy a szervezetekkel teszem, ahol tevékenykedem.

Jelenleg a nyugdíjas éveimet töltöm, de nem unatkozom, ugyanis a SINOSZ megyei elnöke vagyok. Szalkai Iván kollégámmal együtt szervezzük a programjainkat és törődünk a tagjainkkal.

Mindemellett több nyugdíjas szervezethez is tartozom, és elég sok társadalmi munkát végzek. Mindez azért nagyon fontos számomra, mert jómagam is hallássérült vagyok, valamint a gyerekeim is azok, és így szívvel, lélekkel együtt érzek ezekkel az emberekkel.  Nagyon szeretném, hogy a többi ember is elfogadná őket, és éppen ezért szervezzük ezeket a rendezvények, mint például a Siketek Világnapját, hogy lássák, hogy mi is ugyanolyanok vagyunk, mint az egészséges emberek, és ugyanúgy tudunk alkotni, szerepelni, mint bárki más.