Marietta: Helló mindenki:)

2012.09.24., hétfő 23:46

Élek és nincs semmi bajom - ezt írta a Kaposvár Most Facebook-oldalán Óvári Marietta nyolc órával azután, hogy közzé tettük az eltűnéséről szóló rendőrségi felhívást. Az is kiderült, hogy a 17 éves lány rendesen jár iskolába, haza viszont nem megy...

Óvári MariettaCsaknem ötszázan osztották meg hétfő délutáni cikkünket. A keresés gyorsan eredménnyel járt: egy órán belül megszólaltak Facebook-oldalunkon Marietta ismerősei. Volt, aki a Tescóban látta, más a buszpályaudvaron ismerte fel. Az osztálytársai pedig állították: Marietta nem tűnt el, rendesen jár iskolába.

Ehhez képest a rendőrség annyit írt a felhívásban: Az eljárás eddigi adataiból feltehető, hogy nevezett Kaposváron vagy annak környékén csavarog. Megtudhattuk azt is, hogy a 17 éves lány szeptember 15-e óta nem volt otthon.

Marietta esti kommentjében igyekezett megnyugtatni mindenkit, és az is kiderült, hogy miért keresi a rendőrség, ha el se tűnt:
"Az anyuval szinte mindennap beszélek telefonon..annyi h nem hajlandó vissz vonni a bejelentést amíg haza nem megyek!!"

Egy újabb kommentben pedig szűkszavúan indokolta azt is, hogy miért nem megy haza.
"Amugy nem kéne ítélkzni.. MINDENNNEK VAN OKA... ;) ♥"

Korosztályos jelenség

szökés- A kamaszkori szökések egyik klasszikus kiváltó oka a rossz bizonyítvány, idősebbeknél pedig egy olyan probléma, amit nem tud megbeszélni családtagjaival. Sokszor a kortársak, barátok csábítása, illetve kalandvágy, unaloműzés miatt is elszökhet a gyerek - nyilatkozta lapunknak másfél hónapja Szigeti Mónika iskolapszichológus.

A szakembert a szintén 17 éves Jelasics Dzsenifer szökése kapcsán kérdeztük meg a fiatalok lelki világáról. A pszichológus akkor kiemelte: a kamaszkorban roppant fontos, hogy kialakuljon a fiatalban a konfliktusmentes leválás a szülőktől. Tiszteljük szüleinket, de közben fokozatosan csökkenjen a tőlük való függésünk. Ha ez nem megy zökkenőmentesen, rendezni kell a szülőkkel a kapcsolatot. (...) Ki kell deríteni a történtek okát, mindent megbeszélni, és aztán tiszta lappal kell indulni. Szülő és gyerek közösen alkosson egy szabályrendszert, állapodjanak meg például, hogy meddig maradhat távol esténként. A fiatalnak éreznie kell, hogy jó hazajönni a családi fészekbe.

Jelasics DzseniferJelasics Dzsenifer júniusban lépett le otthonról. Édesanyja kezdte kerestetni a rendőrséggel, ám a nyomozás nem hozott eredményt. Augusztus elején aztán Dzsenifer életjelet adott magáról, az elűnéséről szóló felhívás alá írt kommentet.

A lánnyal készített online interjúnkból kiderült, hogy önszántából ment a szerelmével Németországba. Ugyanazt állította, mint most Marietta: nem tűnt el, kapcsolatban áll családjával és barátaival is. Dzsenifernek elege lett az itthoni körülményeiből, ráadásul úgy érzi: nem a kor határozza meg a felnőtté válást!

Arra a kérdésre, hogy miért nem akar hazajönni, annyit válaszolt, hogy ez rá tartozik. Marietta indoklása is hasonló, ő annyit írt: mindennek van oka.

 

Az e-mail címeket nem tároljuk!
Bezár

 Ezeket már olvasta?

időjárás
Kaposvári időjós: Bolondos tavaszi napok

Kaposvári időjós: Bolondos tavaszi napok

A hétfőn érkezett hidegfront után egy mediterrán ciklon köszön be délről. A ciklon hatására gyakorivá válik a csapadékhullás záporeső formájában. A hét második fele kellemetlenül hűvös lesz az élénk szél miatt, de fagy szerencsére nem várható.
bereczk-térkép
Nézze meg, hol lesz út- és járdafelújítás!

Nézze meg, hol lesz út- és járdafelújítás!

Zajlik a Bereczk Sándor Út- és Járdafelújítási program második üteme, több mint 50 utca útburkolata újul meg. Ezeket a helyeket rápakoltuk egy térképre és online megtekinthetővé tettük. Kattintson, és keresse meg utcáját!
Megfojtotta élettársát, 15 év börtön vár rá

Megfojtotta élettársát, 15 év börtön vár rá

Tizenöt év börtönre ítélt a Kaposvári Törvényszék csütörtökön nem jogerősen egy 24 éves szentbalázsi férfit, aki 2012 októberében egy műanyag kötéllel megfojtotta az élettársát, majd a nő holttestét elrejtette az udvari WC-ben.

 Sporthírek

10 millós támogatás a KKK-nak

10 millós támogatás a KKK-nak

10 millió forintos plusz támogatást ad az önkormányzat a Kaposvári Kosárlabda Klubnak. A sportklub segítségért fordult Szita Károly polgármesterhez, mert bevételeik nem elegendők ahhoz, hogy befejezzék a bajnokságot.
Továbbra is az ország élmezőnyében a Kaposvári Sportközpont és Sportiskola

Továbbra is az ország élmezőnyében a Kaposvári Sportközpont és Sportiskola

A Sportiskolák Országos Szövetsége (SIOSZ) ötödik alkalommal ismerte el az előző esztendőben legjobban teljesítő sportiskoláit és sportiskolás sportolóit a Magyar Sport Házában rendezett gála alkalmával.
Érvényesítette a papírformát a Szolnok

Érvényesítette a papírformát a Szolnok

Hazai pályán érvényesítette a papírformát és visszavágott Kaposvári KK csapatának a múlt szombati vereségért a Szolnoki Olaj KK együttese. Az alföldiek több mint 20 pontot vertek Fekete Ádám csapatára.