Lovaskocsin vitték a lopott fát

2015. 01. 20., kedd, 11:11

Görgetegen egy fiatalember indult el otthonról fát vágni, de nem tért haza. Eközben Kaposkereszttúron fatolvajokat igazoltattak a rendőrök. A két eset között nincs összefüggés.

A Nagyatádi Rendőrkapitányságon 2015. január 19-én 10 óra 49 perckor bejelentést tettek, hogy egy korlátozottan cselekvőképes 20 éves férfi még 2015. január 15-én délután otthonából elindult fát vágni, azóta nem tért haza, és életjelet sem adott magáról. A rendőrök haladéktalanul megkezdték az adatgyűjtést, tanúkutatást az eltűnt férfi mielőbbi megtalálása érdekében.

A fiatalembert a nagyatádi bűnügyi, közrendvédelmi, közlekedésrendészeti rendőrök hathatós együttműködésének köszönhetően rövid időn belül, 2015. január 19-én 13 óra 5 perckor épségben megtalálták egy görgetegi háznál, majd hazavitték és átadták a törvényes képviselőjének.

A Taszári Rendőrőrs egyenruhásai 2015. december 19-én 15 óra 40 perc körüli időben Kaposkeresztúron ellenőriztek egy helyi férfit, aki lovas kocsijáról éppen egy nagyobb mennyiségű vágott akácfát pakolt le lakóháza udvarára.  A tettenért P. L-t előállították a rendőrősre, ahol – szabadlábon hagyása mellett – gyanúsítottként hallgatták ki. Ellene lopás vétség elkövetésének megalapozott gyanúja miatt indítottak büntetőeljárást. Az 50 éves férfi elmondta, hogy már előző nap egy közeli erdőből a saját fűrészével vágta ki a fát, és a későbbiekben szándékában állt eladni.

A rendőrök a fát helybenhagyólag lefoglalták, valamint erdészeti jelelölő festékkel megjelölték, így a rakatot megbontani nem lehet és a gyanúsított értékesíteni nem tudja.

Ezeket olvasta már?