körkérdés Hasznos az ebrazzia!

2012. 07. 11., szerda, 06:41

Amint arról beszámoltunk, nemrég az ebrendészeti szabályok betartását ellenőrizték Kaposváron. Vizsgálták például, hogy a kutya oltott és chipezett-e, valamint hogy megfelelő körülmények között tartják-e. Olvasóink egyetértenek a kezdeményezéssel.

körkérdés

- Állatbarát vagyok, nekem is van egy tíz éves keverék kutyusom, az utcáról fogadtam be - mondta Paróczi Krisztina. - Nem hallottam az ellenőrzésről, de természetesen egyetértek azzal. Ne hagyják, hogy egyetlen állat is szenvedjen, vagy rövid láncon kelljen leélnie az életét! A chipezést is helyeslem, hasznos, mert sok elveszett kutyát így találnak meg. Az oltás fontosságához sem férhet kétség.

körkérdés

- Nem hallottam a kaposvári razziáról, de messzemenően helyeslem azt - fogalmazott Varga György. - A felelős állattartáshoz szerintem hozzátartozik, hogy kedvenceink megfelelő körülmények között legyenek tartva. Ebbe beleértendő a chip és a veszettség elleni védőoltás egyaránt. Az azonosító chippel lehet ugyanis legegyszerűbben beazonosítani a kidobott, vagy elkóborolt jószágot.

körkérdés

- Fontosnak tartom, hogy a kutya beazonosítható legyen, ha bármi történi vele, például elkószál - állította Komáromi Klaudia. - A veszettség elleni oltást pedig alapvető, hogy minden kutyának meg kell kapnia, tragédiákat lehet megelőzni ezzel. Ha pedig valaki állatot tart – legyen az bármilyen -, gondoskodnia kell a megfelelő körülményekről. Helyes, hogy a város ellenőrzi ezeket.

Ezeket olvasta már?