Játékos vetélkedővel emlékeztek a Föld Napjára az ovisok

2013.04.22., hétfő 15:33

Közös programra hívta a város óvodásait hétfőn a Föld Napja alkalmából a Temesvár utcai tagóvoda. A játékos vetélkedőn a gyerekek különböző feladatokat oldottak meg a szelektív hulladékgyűjtés témakörében, de a mozgás sem maradhatott ki a sorból.

föld napja

Az intézmény minden évben valamilyen programmal készül a Föld Napjára, tavaly az „Álmaim kertje” volt a témakör, idén a „Hogyan óvjuk Földünket” gondolatsor köré fűzték fel a feladatokat a szervezők. Torma Tamásné, tagóvoda vezető elmondta:- A környezetvédelem az egész nevelési évben téma, tehát nem csak a Föld Napján tanulnak a gyerekek a környezetvédelemről. Idén minden óvodának kiküldtük a felhívást, hogy vegyenek részt a vetélkedőn egy ötfős csapattal. Ebben az évben végül 9 intézmény gyermekei mérették meg magukat a versenyen. Külön kértük a résztvevőket, hogy valamilyen zöld színű ruhadarabot viseljenek a föld napja alkalmából, s ezt teljesítették is a csapatok, volt, aki zöld pólóban, volt, aki zöld kendővel a nyakában jött el a programra. 

A játékos vetélkedő beugró feladata egy rajz elkészítése volt Fésűs Éva: Mókus Péter kiskertje című meséjének kapcsán. A beküldött alkotásokból mini kiállítás nyílt az óvodában. A 45 óvodás és a kísérő pedagógusok a nap nyitányaként együtt énekeltek, majd egy közös futással kezdődött a vetélkedő. A kitikkadt kicsiket frissítővel várták, ami után az eszüket kellett használniuk a Föld védelmével kapcsolatos képválogatós játékon, a puzzle kirakásakor és a szelektív hulladékgyűjtésről szóló feladat közben. A legnépszerűbb játék a terepasztal készítés volt, ahol a kicsik többféle természetes anyagból készítettek kompozíciókat. A nap végén minden ovis ajándékot kapott a vendéglátó intézménytől, az óvodát támogató szülők és cégek jóvoltából.

Szerző: Sáska Annamária
Az e-mail címeket nem tároljuk!
Bezár

 Sporthírek

Lovastorna EB: Bence Balázs a harmadik helyen!

Lovastorna EB: Bence Balázs a harmadik helyen!

Az egyéni kötelező gyakorlatok első fordulójával kezdődött meg a junior lovastorna Európa-bajnokság a Pannon Lovas Akadémián. A kaposvári Bence Balázs a harmadik helyről várja a folytatást.
Varga Krisztina az Európa-bajnoki dobogón

Varga Krisztina az Európa-bajnoki dobogón

Új egyéni csúccsal szerzett ezüstérmet Varga Krisztina az Olaszországban zajló uszonyosúszó Európa-bajnokság második napján. A Kaposvári 1. MCM-Diamant Adorján SE válogatott versenyzője a 200 méteres uszonyos gyorsúszó szám végén másodikként ért célb
Megkezdődött a kaposvári lovastorna Európa-bajnokság

Megkezdődött a kaposvári lovastorna Európa-bajnokság

Az ünnepélyes megnyitóval megkezdődött az év legrangosabb sporteseménye a somogyi megyeszékhelyen. A vasárnapig tartó junior lovastorna Európa-bajnokságon 13 nemzet 9 csapata, 6 párosa és 44 egyéni versenyzője vesz részt.