Játékos vetélkedővel emlékeztek a Föld Napjára az ovisok

2013.04.22., hétfő 15:33

Közös programra hívta a város óvodásait hétfőn a Föld Napja alkalmából a Temesvár utcai tagóvoda. A játékos vetélkedőn a gyerekek különböző feladatokat oldottak meg a szelektív hulladékgyűjtés témakörében, de a mozgás sem maradhatott ki a sorból.

föld napja

Az intézmény minden évben valamilyen programmal készül a Föld Napjára, tavaly az „Álmaim kertje” volt a témakör, idén a „Hogyan óvjuk Földünket” gondolatsor köré fűzték fel a feladatokat a szervezők. Torma Tamásné, tagóvoda vezető elmondta:- A környezetvédelem az egész nevelési évben téma, tehát nem csak a Föld Napján tanulnak a gyerekek a környezetvédelemről. Idén minden óvodának kiküldtük a felhívást, hogy vegyenek részt a vetélkedőn egy ötfős csapattal. Ebben az évben végül 9 intézmény gyermekei mérették meg magukat a versenyen. Külön kértük a résztvevőket, hogy valamilyen zöld színű ruhadarabot viseljenek a föld napja alkalmából, s ezt teljesítették is a csapatok, volt, aki zöld pólóban, volt, aki zöld kendővel a nyakában jött el a programra. 

A játékos vetélkedő beugró feladata egy rajz elkészítése volt Fésűs Éva: Mókus Péter kiskertje című meséjének kapcsán. A beküldött alkotásokból mini kiállítás nyílt az óvodában. A 45 óvodás és a kísérő pedagógusok a nap nyitányaként együtt énekeltek, majd egy közös futással kezdődött a vetélkedő. A kitikkadt kicsiket frissítővel várták, ami után az eszüket kellett használniuk a Föld védelmével kapcsolatos képválogatós játékon, a puzzle kirakásakor és a szelektív hulladékgyűjtésről szóló feladat közben. A legnépszerűbb játék a terepasztal készítés volt, ahol a kicsik többféle természetes anyagból készítettek kompozíciókat. A nap végén minden ovis ajándékot kapott a vendéglátó intézménytől, az óvodát támogató szülők és cégek jóvoltából.

Szerző: Sáska Annamária
Az e-mail címeket nem tároljuk!
Bezár

 Sporthírek

Meglepetés: Kaposváron szerzett előnyt a Kecskemét

Meglepetés: Kaposváron szerzett előnyt a Kecskemét

Meglepetéssel zárult a férfi röplabda-bajnokság döntőjének első mérkőzése: a címvédő Kecskemét két szettes hátrányból állt fel és fordította a maga javára az eredményt a Fino Kaposvár otthonában.
Kaposvári szinkronúszók a dobogón

Kaposvári szinkronúszók a dobogón

2015. április 11-12-én került megrendezésre az érdi uszodában a XXIII. Utánpótlás és Felnőtt Országos Bajnokság, ahol kaposvári szinkronúszók is szerepeltek. Az eseménnyel egyidejűleg futott egy nemzetközi megmérettetés is.
Kaposváron szerezzük vissza, amit Kaposváron vesztettünk el!

Kaposváron szerezzük vissza, amit Kaposváron vesztettünk el!

A Fino-Kecskemét finálé az egyik fél harmadik sikeréig tart, és a kaposváriak szeretnének visszajutni a csúcsra. A fiúk a szokásos menetrend szerint készültek, egyedül Bagics Balázs betegsége okozott némi fejtörést a szakvezetésnek.