Játékos vetélkedővel emlékeztek a Föld Napjára az ovisok

2013.04.22., hétfő 15:33

Közös programra hívta a város óvodásait hétfőn a Föld Napja alkalmából a Temesvár utcai tagóvoda. A játékos vetélkedőn a gyerekek különböző feladatokat oldottak meg a szelektív hulladékgyűjtés témakörében, de a mozgás sem maradhatott ki a sorból.

föld napja

Az intézmény minden évben valamilyen programmal készül a Föld Napjára, tavaly az „Álmaim kertje” volt a témakör, idén a „Hogyan óvjuk Földünket” gondolatsor köré fűzték fel a feladatokat a szervezők. Torma Tamásné, tagóvoda vezető elmondta:- A környezetvédelem az egész nevelési évben téma, tehát nem csak a Föld Napján tanulnak a gyerekek a környezetvédelemről. Idén minden óvodának kiküldtük a felhívást, hogy vegyenek részt a vetélkedőn egy ötfős csapattal. Ebben az évben végül 9 intézmény gyermekei mérették meg magukat a versenyen. Külön kértük a résztvevőket, hogy valamilyen zöld színű ruhadarabot viseljenek a föld napja alkalmából, s ezt teljesítették is a csapatok, volt, aki zöld pólóban, volt, aki zöld kendővel a nyakában jött el a programra. 

A játékos vetélkedő beugró feladata egy rajz elkészítése volt Fésűs Éva: Mókus Péter kiskertje című meséjének kapcsán. A beküldött alkotásokból mini kiállítás nyílt az óvodában. A 45 óvodás és a kísérő pedagógusok a nap nyitányaként együtt énekeltek, majd egy közös futással kezdődött a vetélkedő. A kitikkadt kicsiket frissítővel várták, ami után az eszüket kellett használniuk a Föld védelmével kapcsolatos képválogatós játékon, a puzzle kirakásakor és a szelektív hulladékgyűjtésről szóló feladat közben. A legnépszerűbb játék a terepasztal készítés volt, ahol a kicsik többféle természetes anyagból készítettek kompozíciókat. A nap végén minden ovis ajándékot kapott a vendéglátó intézménytől, az óvodát támogató szülők és cégek jóvoltából.

Szerző: Sáska Annamária
Az e-mail címeket nem tároljuk!
Bezár

 Ezeket már olvasta?

időjárás
Kaposvári időjós: Folytatódik a bolondos tavaszi idő

Kaposvári időjós: Folytatódik a bolondos tavaszi idő

A kellemes hőmérsékletek mellett marad a változékonyság. Bármikor lehet záporeső, zivatar. A levegő friss lesz és gyakran láthatunk szép gomolyfelhőket, amik keresztül-kasul száguldoznak az égbolton.
bereczk-térkép
Nézze meg, hol lesz út- és járdafelújítás!

Nézze meg, hol lesz út- és járdafelújítás!

Zajlik a Bereczk Sándor Út- és Járdafelújítási program második üteme, több mint 50 utca útburkolata újul meg. Ezeket a helyeket rápakoltuk egy térképre és online megtekinthetővé tettük. Kattintson, és keresse meg utcáját!
Napi traffipax információ

Napi traffipax információ

A rend őrei ezen a héten is drága autós portrét készítenek azokról, akik nem tartják be a sebességhatárokat. Ne szegjék meg a közlekedés szabályait, sietni sem érdemes. A napi traffipax információból kiderül, hogy melyik utakon terveznek mérést.

 Sporthírek

Emlékversenyt nyertek a röpiakadémiás fiatalok

Emlékversenyt nyertek a röpiakadémiás fiatalok

Kaposvári sikerrel ért véget a Zádor Tibor leány röplabda emlékverseny. Jezeri Tibor tanítványai meggyőző játékkal jutottak el az első helyig az egész napos viadal végén.
Palkó Sándor a világbajnokságon is bizonyított

Palkó Sándor a világbajnokságon is bizonyított

Palkó Sándor a hazai országos bajnokságok elismerésre méltó eredményei után sikerrel mutatkozott be a Budapesten megrendezett „masters” világbajnokságon. A kaposvári atléta három egyéni és egy váltó számban is bizonyította képességeit.
Rákóczi: szép siker a Haladás ellen

Rákóczi: szép siker a Haladás ellen

Tarmo Kink két góljával győzte le a Rákóczi futballcsapata a Szombathelyi Haladást a labdarúgó OTP Bank Liga 25. fordulójában. A találkozón végig a kaposváriak irányítottak, akik jobban akarták a sikert, és meg is érdemelték azt.