Játékos vetélkedővel emlékeztek a Föld Napjára az ovisok

2013.04.22., hétfő 15:33

Közös programra hívta a város óvodásait hétfőn a Föld Napja alkalmából a Temesvár utcai tagóvoda. A játékos vetélkedőn a gyerekek különböző feladatokat oldottak meg a szelektív hulladékgyűjtés témakörében, de a mozgás sem maradhatott ki a sorból.

föld napja

Az intézmény minden évben valamilyen programmal készül a Föld Napjára, tavaly az „Álmaim kertje” volt a témakör, idén a „Hogyan óvjuk Földünket” gondolatsor köré fűzték fel a feladatokat a szervezők. Torma Tamásné, tagóvoda vezető elmondta:- A környezetvédelem az egész nevelési évben téma, tehát nem csak a Föld Napján tanulnak a gyerekek a környezetvédelemről. Idén minden óvodának kiküldtük a felhívást, hogy vegyenek részt a vetélkedőn egy ötfős csapattal. Ebben az évben végül 9 intézmény gyermekei mérették meg magukat a versenyen. Külön kértük a résztvevőket, hogy valamilyen zöld színű ruhadarabot viseljenek a föld napja alkalmából, s ezt teljesítették is a csapatok, volt, aki zöld pólóban, volt, aki zöld kendővel a nyakában jött el a programra. 

A játékos vetélkedő beugró feladata egy rajz elkészítése volt Fésűs Éva: Mókus Péter kiskertje című meséjének kapcsán. A beküldött alkotásokból mini kiállítás nyílt az óvodában. A 45 óvodás és a kísérő pedagógusok a nap nyitányaként együtt énekeltek, majd egy közös futással kezdődött a vetélkedő. A kitikkadt kicsiket frissítővel várták, ami után az eszüket kellett használniuk a Föld védelmével kapcsolatos képválogatós játékon, a puzzle kirakásakor és a szelektív hulladékgyűjtésről szóló feladat közben. A legnépszerűbb játék a terepasztal készítés volt, ahol a kicsik többféle természetes anyagból készítettek kompozíciókat. A nap végén minden ovis ajándékot kapott a vendéglátó intézménytől, az óvodát támogató szülők és cégek jóvoltából.

Szerző: Sáska Annamária
Az e-mail címeket nem tároljuk!
Bezár

 Sporthírek

Elváltak Gibson és a KKK útjai

Elváltak Gibson és a KKK útjai

Közös megegyezéssel szerződést bontott egymással Matt Gibson és a Kaposvári Kosárlabda Klub. Az egyesület hivatalos közleménye szerint a két fél korrektül vált el egymástól.
Demeter György: úgy játszottunk, ahogy kell

Demeter György: úgy játszottunk, ahogy kell

Ahogy kezdte, úgy fejezte be a 2014/2015-ös évad első szakaszát a Fino férfi röplabdacsapata. A kaposváriak a pénzügyőr otthonában arattak magabiztos, 3:0 arányú győzelmet, így imponáló fölénnyel, veretlenül vezetik a bajnokságot.
Éllovashoz méltó Fino-évzárás a fővárosban

Éllovashoz méltó Fino-évzárás a fővárosban

Mindössze 54 percre volt szüksége ahhoz a Fino férfi röplabdacsapatának, hogy 3-0-ra nyerjen a Pénzügyőr otthonában az NB I-es pontvadászat idei utolsó mérkőzésén.