Játékos vetélkedővel emlékeztek a Föld Napjára az ovisok

2013.04.22., hétfő 15:33

Közös programra hívta a város óvodásait hétfőn a Föld Napja alkalmából a Temesvár utcai tagóvoda. A játékos vetélkedőn a gyerekek különböző feladatokat oldottak meg a szelektív hulladékgyűjtés témakörében, de a mozgás sem maradhatott ki a sorból.

föld napja

Az intézmény minden évben valamilyen programmal készül a Föld Napjára, tavaly az „Álmaim kertje” volt a témakör, idén a „Hogyan óvjuk Földünket” gondolatsor köré fűzték fel a feladatokat a szervezők. Torma Tamásné, tagóvoda vezető elmondta:- A környezetvédelem az egész nevelési évben téma, tehát nem csak a Föld Napján tanulnak a gyerekek a környezetvédelemről. Idén minden óvodának kiküldtük a felhívást, hogy vegyenek részt a vetélkedőn egy ötfős csapattal. Ebben az évben végül 9 intézmény gyermekei mérették meg magukat a versenyen. Külön kértük a résztvevőket, hogy valamilyen zöld színű ruhadarabot viseljenek a föld napja alkalmából, s ezt teljesítették is a csapatok, volt, aki zöld pólóban, volt, aki zöld kendővel a nyakában jött el a programra. 

A játékos vetélkedő beugró feladata egy rajz elkészítése volt Fésűs Éva: Mókus Péter kiskertje című meséjének kapcsán. A beküldött alkotásokból mini kiállítás nyílt az óvodában. A 45 óvodás és a kísérő pedagógusok a nap nyitányaként együtt énekeltek, majd egy közös futással kezdődött a vetélkedő. A kitikkadt kicsiket frissítővel várták, ami után az eszüket kellett használniuk a Föld védelmével kapcsolatos képválogatós játékon, a puzzle kirakásakor és a szelektív hulladékgyűjtésről szóló feladat közben. A legnépszerűbb játék a terepasztal készítés volt, ahol a kicsik többféle természetes anyagból készítettek kompozíciókat. A nap végén minden ovis ajándékot kapott a vendéglátó intézménytől, az óvodát támogató szülők és cégek jóvoltából.

Szerző: Sáska Annamária
Az e-mail címeket nem tároljuk!
Bezár

 Ezeket már olvasta?

időjárás
Kaposvári időjós: Bolondos tavaszi napok

Kaposvári időjós: Bolondos tavaszi napok

A hétfőn érkezett hidegfront után egy mediterrán ciklon köszön be délről. A ciklon hatására gyakorivá válik a csapadékhullás záporeső formájában. A hét második fele kellemetlenül hűvös lesz az élénk szél miatt, de fagy szerencsére nem várható.
bereczk-térkép
Nézze meg, hol lesz út- és járdafelújítás!

Nézze meg, hol lesz út- és járdafelújítás!

Zajlik a Bereczk Sándor Út- és Járdafelújítási program második üteme, több mint 50 utca útburkolata újul meg. Ezeket a helyeket rápakoltuk egy térképre és online megtekinthetővé tettük. Kattintson, és keresse meg utcáját!
szolgálati közlemény
Vágányzárak Somogy megyében

Vágányzárak Somogy megyében

Pályakarbantartási munkálatok miatt kaposvári, fonyódi, balatonszentgyörgyi szakaszok is érintettek a MÁV közlekedésében. A megváltozott menetrendről itt olvashatnak.

 Sporthírek

10 millós támogatás a KKK-nak

10 millós támogatás a KKK-nak

10 millió forintos plusz támogatást ad az önkormányzat a Kaposvári Kosárlabda Klubnak. A sportklub segítségért fordult Szita Károly polgármesterhez, mert bevételeik nem elegendők ahhoz, hogy befejezzék a bajnokságot.
Továbbra is az ország élmezőnyében a Kaposvári Sportközpont és Sportiskola

Továbbra is az ország élmezőnyében a Kaposvári Sportközpont és Sportiskola

A Sportiskolák Országos Szövetsége (SIOSZ) ötödik alkalommal ismerte el az előző esztendőben legjobban teljesítő sportiskoláit és sportiskolás sportolóit a Magyar Sport Házában rendezett gála alkalmával.
Érvényesítette a papírformát a Szolnok

Érvényesítette a papírformát a Szolnok

Hazai pályán érvényesítette a papírformát és visszavágott Kaposvári KK csapatának a múlt szombati vereségért a Szolnoki Olaj KK együttese. Az alföldiek több mint 20 pontot vertek Fekete Ádám csapatára.