energiatakarékosság A távhőt népszerűsítik Kaposváron

2014. 02. 21., péntek, 11:27

A Kaposvári Önkormányzati Vagyonkezelő távfűtési üzeme is csatlakozik a Nemzetközi Energiatakarékossági Világnappal egy időben megrendezésre kerülő Távhőszolgáltatók Napjához. A kezdeményezés célja, hogy felhívják a figyelmet a távhőellátás hasznára.

A programmal a gyerekeket kívánják megszólítani – fogalmazott a pénteki sajtótájékoztatón Vida Zotmund, a vagyonkezelő vezérigazgatója. A társaság „Az otthon melege – Távhő” címmel rajzpályázatot hirdet alsó és felső tagozatos diákoknak, a legügyesebbek családi belépőket nyerhetnek a Virágfürdőbe. A rajzokat március 5-ig várják a Kodály iskolába, ahol a művekből másnap kiállítás is nyílik. A közönségdíjas szavazás hírportálunkon, a kaposvarmost.hu oldalon lesz, itt március 6. és 14. között voksolhatnak a művekre. Az ünnepélyes díjátadásra március 17-én kerül sor. 

A vagyonkezelő emellett a a Kanizsai utcai fűtőműbe is várja a diákokat március 4-ig, ahol a gyerekek rendhagyó fizika-és környezetismeret órákon ismerkedhetnek az üzemmel, és kaphatnak új ismereteket a hazai klíma-és környezetvédelemről. 

A sajtótájékoztató helyszíne a II. Rákóczi Ferenc Tagiskola volt. Kulcsárné G. Ibolya igazgatótól megtudtuk: az intézmény 2009-ben csatlakozott a távfűtésre, ezzel a korábbi fűtési problémák megszűntek. – A csatlakozás előtt, ha a tornateremben rendeztünk egy eseményt, az egész iskolát fel kellett fűteni – tette hozzá. Az igazgató asszony kiemelte: a diákönkormányzaton belül megalakult egy energiaőrcsoport is, az ebben szerepet vállaló kisdiákok feladata, hogy társaik figyelmét felhívják az energiatakarékosságra (ajtók-ablakok zárása, villanyok lekapcsolása).

Ezeket olvasta már?