Nehéz sorsú gyermekeket vezet be a színészetbe Eperjes Károly

2014. 11. 27., csütörtök, 14:32

Eperjes Károly, Gál Laura és Takács László János is segített a hátrányos helyzetű gyermekeknek bepillantani a művészetek, így a színjátszás, az ének, a tánc és a festészet világába.

A Kaposvári Egyetem Művészeti Karára csütörtökön érkezett el az Országjáró Művészetek programsorozata.

Krassói Karola, a szervező Messzehangzó Tehetségek Alapítvány szakmai tanácsadó testületének vezetője elmondta, hogy egész Somogy megyéből érkeztek hátrányos helyzetű gyermekek, akik érdeklődnek a művészet valamely ága iránt. Ezen a napon interaktív műhelyekben vehetnek részt, így többek között Eperjes Károly, Kossuth- és Jászai Díjas színművész óráján. Itt a gyerekek az első éves színész hallgatók közreműködésével bepillanthatnak egy órára, és ezáltal a színészet világába is.

- Antik darabokból és a Csinibabából mutatunk be részleteket a gyerekeknek, és úgy foglalkozunk velük, mint egy rendes órán. Azt nem lehet tudni, hogy lesz-e később belőlük színész, de elképzelhető, hogy itt kipattan egy szikra, amely később belobban – fogalmazott Eperjes Károly.

- A mi szakmánk, a hangképzés arról szól, hogyan lehet a színpadon hatékony energiabefektetéssel jól és messze csengő hangot kiadni, amely egyaránt kellemes annak, aki adja, és aki hallja. Mintegy 15 perc áll majd a rendelkezésemre a gyermekekkel, de egy jól képzett fül rögtön hallja, hogy mi csillan meg – fogalmazott Gál Laura énekművész.

Ezeket olvasta már?