Ünnepi évadra készül a Roxínház

2015. 06. 03., szerda, 11:13

Különleges lesz a következő évad a kaposvári Roxínház életében, hiszen a társulat 15. születésnapját ünnepeli. Az 2015/2016-os évadot ennek megfelelően állították össze.

Korábban már nagy sikert aratott produkciók mellett színpadra viszik a Micimackót és az 1980-es évek egyik klasszikusát is: az Indul a bakterházat.

- Az évadot most is úgy állítottuk össze, hogy a kisgyerekektől a felnőttekig mindenki megtalálja a neki tetszőt – fogalmazott a keddi sajtótájékoztatón Szabolcsi János, a társulat egyik alapítója.

A legkisebbeknek készül a Micimackó, amelynek zenéjét a Roxínház szerzői alkotják. A társulat kisebb közvélemény kutatást végzett rajongói körében, milyen darabot szeretne újra látni az ünnepi évadban. Az internetes szavazást magasan a Dzsungel könyve nyerte, amelyet évekkel korábban már nagy sikerrel játszott a társulat. Maugli történetét a gyermek- és az ifjúsági bérletesek is megnézhetik. A tinédzserek mellett bizonyára sok középkorú is kíváncsi lesz az Indul a bakterházra. Rideg Sándor regénye alapján készült parasztkomédiát 1980-ban mutatták be, és hatalmas sikert aratott. Nem véletlen tehát, hogy Bendegúz és Csámpás Rozi később a színpadon is megnevettette a közönséget, de zenés darabot még senki sem csinált belőle, a Roxínház lesz az első, aki ezt megteheti.

A Légy jó mindhalálig musical változatát 1999-ben mutatták be, amely szintén szerepelt már a társulat repertoárján. A következő évadban ezt szintén előveszik, leporolják. Emellett továbbra is műsoron marad a most záruló évad nagy sikerű előadása: a Hotel Menthol, amelyet végig teltházzal játszottak.

A kaposvári előadásokon túl számos vidéki helyszínen is bemutatkozik a Roxínház, többek között a Kőszegi Várszínházban, ahová csakis színvonalas darabokat invitálnak meg a szervezők. Hasonlóan komoly elismerés az is, hogy Csukás István meghívta a társulatot a balatonszárszói Csukás Színházba, ahol a házigazda saját művét, az Ágacskát adhatják elő.

Ezeket olvasta már?