72 óra kompromisszum nélkül – önkéntes nap Kaposváron is!

2016. 10. 08., szombat, 15:02

Kaposváron ötödször került megrendezésre a „72 óra kompromisszum nélkül” című országos önkéntes program, melyet minden évben, október második hétvégéjére hirdet meg az Ökumenikus Ifjúsági Alapítvány.

Ezen a hétvégén fiatalok és családok kisebb-nagyobb csoportja három napon, azaz 72 órán keresztül teljesít közhasznú feladatokat országszerte. A feladatok és lehetőségek között szerepelhet intézmények, játszóterek felújítása, erdőtakarítás, szociális segítségnyújtás, kulturális műsorok szervezése és egyéb tevékenységek.

Kaposváron évről évre az Evangélikus Egyházközség szervezi az önkéntes akciót. A gyülekezet tagjai, kiegészülve a város önkéntes lakóival az elmúlt években megtisztították már a Deseda-tó környezetét a szeméttől, lefestették az evangélikus templom előtti kerítést, szedtek szemetet a templom körüli utcákon, idén pedig az evangélikus gyülekezeti ház új épületrészét rendezték be és töltötték meg élettel.Jó pár család és sok fiatal gyülekezett éppen ezért szombat délelőtt az evangélikus templom előtt. Voltak az evangélikus önkénteseken kívül segítők a katolikus iskolából és a város több intézményéből. Nagy öröm, hogy több mint 50 önkéntes segédkezett a munkálatokban, akik a négy órás munka jutalmaként egy az önkéntesség fontosságára figyelmeztető pólót kaptak és az evangélikus gyülekezet vezetői jóvoltából egy finom ebédben részesültek.

Az evangélikus gyülekezet jövőre is kíván önkéntes akciókat szervezni. A mostani alkalomról és a 72 óra kompromisszum nélkül sorozatról további információk megtalálhatók az alábbi honlapon (http://72ora.hu/), illetve a Kaposvári Evangélikus Egyházközség honlapján: http://kaposvar.lutheran.hu!

Ezeket olvasta már?