Az ellátás fejlesztésére fordítja a pályázaton nyert pénzt a kórház

2017. 01. 11., szerda, 16:55

A Somogy Megyei Kaposi Mór Oktató Kórház a Magyar Kormány által 2016 decemberében, az év végi kórházkonszolidáció részeként kiírt pályázati struktúrában 9 sikeres pályázattal mintegy 160 millió forintot nyert.

A kórház közleménye szerint a megítélt támogatást a következő projektek megvalósítására fordítja az intézmény:

  • A Központi Sterilizáló fejlesztése az eszközpark részleges megújításával, a betegbiztonság, az infekciókontroll és a kórházhigiéne hatékonyságának növelése érdekében.
  • Új sebészeti fúrómotorok beszerzése a Központi Műtő tevékenységének javítására. Térségi centrumként, a traumatológiai és ortopédiai beavatkozások, műtétek száma növelhető, a protézis várólisták csökkenthetők.
  • Új betegőrző monitorok beszerzése, a mobil sürgősségi-intenzív team működésének fejlesztéséhez, a súlyos, életet veszélyeztető állapotok korai felismerése és kezelése érdekében.
  • 3 új betegszállító jármű beszerzése, mellyel folytatódik a Kórház gépjárműparkjának felújítása. A beszerzés növeli a megyei és térségi betegszállítás működési hatékonyságát és biztonságát.
  • A Kórház új konyhájának befejezésére a kivitelezés január 4-én megkezdődött, ehhez kapcsolódik további 3 nyertes pályázat, ételszállító jármű, logisztikai eszközök és konyhatechnológiai berendezések beszerzése. A kapacitás-kihasználás növelése érdekében, az eddig is ellátott telephelyeken és intézményeken túl, több új partner (pl. Nagyatádi Kórház) számára az élelmezési és ételszállítási feladatokat fogja biztosítani.  
  • A Központi Telephely hőenergia ellátásában, a távfűtési és a kórházi rendszerek hatékonyabb illesztéséhez a hőelosztó rendszer optimalizálása történik meg.
  • A Kórház pénzügyi rendszerének, elektronikus számlakezelésének fejlesztése, mely biztosítja a pénzügyi kapcsolattartást a partnerekkel, beszállítókkal, növelve  az intézmény gazdálkodási hatékonyságát és az adatbiztonságot.

2016-ban a Pólus-beruházást magába foglaló Európai Uniós nagyprojekttel megvalósult a Kaposi Mór Oktató Kórház legjelentősebb infrastrukturális fejlesztése, melynek keretében jelentős eszközbeszerzés is történt.  A megyei egészségügyi ellátás központjaként azonban nélkülözhetetlen az orvosi gép-műszerek és egyéb eszközök folyamatos cseréje, pótlása, a meglévő rendszerek folyamatos javítása. Ehhez nyújt támogatást az elnyert pályázati forrás. Az intézményvezetés célja a térségi kórházi kapcsolatok (többek között a térségi patológiai együttműködés) erősítése, új szakmai projektek indítása, a betegbiztonság és a költséghatékonyság fokozása.

Ezeket olvasta már?