Két nap enyhe idő, utána jön a hó

2017. 01. 11., szerda, 12:11

A hét második felében enyhülés várható, amely csapadékkal is járhat. Pénteken viszont nagy valószínűséggel megérkezhet az első komolyabb havazás. Középtávú előrejelzés időjósunktól Kaposvár és környékére.

Szerda délután -4 °C-ig kúszik fel csak a hőmérő higanyszála, változóan vagy felhős lesz az ég. Csapadékra nem kell számítani. Gyenge déli, délnyugati szél fog fújni. Estére egyre inkább beborul majd az ég északnyugat felől.

Csütörtökön reggel -5 °C-ig hűl a levegő. Eleinte erősen vagy változóan felhős lesz az ég. Gyenge hószállingózás is lehetséges. Napközben viszont felszakadozik a felhőzet. Komoly enyhülés várható. 2-3 °C körül alakul a maximumhőmérséklet. Délnyugati szél fog fújni továbbra is.

Pénteken reggel borult lesz az ég, -2 °C-ig csökken a hőmérséklet. Egy mediterrán ciklon érkezik délnyugat felől. Napközben egyre inkább elkezd esni, eleinte a fagyott eső, eső. Később akár ónos eső is lehetséges. A délután folyamán viszont a csapadék átvált havazásba. Délutánra 1-2 °C-ig emelkedik a hőmérséklet. A képződő hótakaró vastagsága még bizonytalan. Megélénkül majd az északnyugati szél.

A hétvégén ismét lehűlés érkezik. Reggelente újra -10 °C alatti hőmérsékletekre számíthatunk, míg napközben is alig éri el a 0 °C-ot a csúcshőmérséklet. Csapadékra már nem kell számítani. A jövő héten ismét lehet kisebb-nagyobb havazás, illetve ismét esély lehet egy mediterrán ciklon érkezésére, mely újabb havazást hozhat.

Ezeket olvasta már?