Bajtársukra emlékeznek a mentősök pénteken

2017. 02. 16., csütörtök, 21:55

Szokatlan látványban lesz részük pénteken délelőtt azoknak, akik Kaposváron, az Arany János köz és a Keleti temető közötti útszakaszon közlekednek. A mentőszolgálat munkatársai mintegy 30 mentőautóval, kék villogóval vonulnak a sírkerthez.

Szomorú alkalomból fognak össze a mentősök, a közelmúltban, tragikus hirtelenséggel elhunyt bajtársuktól, Simon Tibortól vesznek végső búcsút. A több tucatnyi mentőautóból és civil gépjárműből álló menet 9 óra 30 perckor indul a mentőállomástól az Arany János és Hegyi utcán át a Virág utca felé, ahol kikanyarodnak a négysávosra, végül a Mező utcai csomópontban a temető felé veszik az irányt.

A menet kék villogóval, de szirénázás nélkül hajt majd, a két kereszteződésben rendőri forgalomirányításra lehet számítani. Az illetékesek arra kérik a közlekedőket, hogy figyeljenek arra, hogy a megkülönböztető jelzéssel haladó konvojba nem lehet besorolni, kérik, hogy az autósok türelemmel várják meg, míg a sor elvonul.

A gyászszertartáson szirénázással is megemlékeznek bajtársukról a mentősök, ezért a sírkert környékén élők és az ott közlekedők megértését kérik.  A megszokott közlekedési rend várhatóan 11 óra körül áll helyre.

Ezeket olvasta már?