Esküvői dobozt kapnak a kaposvári házasulandók

2017. 02. 17., péntek, 16:04

Minden olyan ifjú pár fog kapni az anyakönyvvezetőktől, akiknek legalább az egyik tagja kaposvári állandó lakcímmel rendelkezik. Megmutatjuk, mit tartalmaz a doboz.

Esküvői dobozt minden olyan ifjú pár fog kapni az anyakönyvvezetőktől, akiknek legalább az egyik tagja kaposvári állandó lakcímmel rendelkezik. A doboz tartalma egy gyűrűtartó párna, akácméz, méhviasz gyertya és olyan, párosan felhasználható kuponok, mint a Rippl-Rónai-villa-belépő, desedai hajókirándulás vagy mozijegy a Szivárvány Kultúrpalotába. A doboz értéke mintegy 9000 forint.

– A kormány családbarát intézkedései mellett mi, itt a helyi önkormányzatnál is fontosnak tartjuk, hogy támogassuk a családalapítást, és ösztönözzük az ifjú párokat arra, hogy gyermekekkel gazdagítsák a közösségünket – emelte ki Szita Károly polgármester. – Ezért is vezettük be a Gyarapodó Kaposvárért programot, adunk támogatást lakás- vagy házvásárláshoz, illetve -építéshez, és hoztunk még számos olyan intézkedést, amellyel támogatni tudjunk a gyermekes családokat a városban.

– Ezért is ajándékozzuk mától a Kaposvári Esküvői Dobozt, és reméljük, hogy miután ezt megkapták, hamarosan már a Kaposvári Babadobozzal is kedveskedhetünk majd a pároknak – tette hozzá a polgármester.

Kaposváron egyébként folyamatosan növekszik a házasságkötések száma. Amíg 2010-ben még 264-en házasodtak össze a városban, addig 2016-ban ez a szám már 334 volt.

 

Ezeket olvasta már?