Enyhülés jön, de azért ne örüljünk annyira

2017. 02. 17., péntek, 13:23

A hétvégére melegebb idő várható, de szinte folyamatosan felhős lesz az ég és fújni fog a szél. A jövő héten tovább melegedik a levegő, de napsütésre alig számíthatunk. Csapadék viszont lesz bőven.

Péntek délután egy front miatt változóan vagy erősen felhős idő valószínű. Kisebb eső is előfordulhat. A gyenge északnyugati szél mellett 7 °C-ig kúszik fel a hőmérő higanyszála.

Szombat reggel 1 °C-ig csökken a hőmérséklet. Előfordulhat még csapadék, mely eső, havaseső formájában eshet. Napközben változóan, vagy erősen felhős lesz az ég, délutánra pedig 8 °C-ig kúszik fel a hőmérő higanyszála. Mérsékelt északi szél fog fújni.

Vasárnap reggel ismét fagypont közelébe csökken a hőmérséklet és továbbra is sok lesz felettünk a felhő. Napközben gyengén, vagy mérsékelten fog fújni az északi szél. Délutánra pedig 7 °C körül alakul majd a maximumhőmérséklet. Csapadékra ekkor nem kell számítani.

A jövő héten fokozatos enyhülés kezdődik. Napról-napra magasabbra emelkedik a hőmérséklet a délutáni órákban, de kevés napsütésre számíthatunk, ugyanis frontok érintik hazánkat és emiatt sok felhő és csapadék is lehet, főleg kedden és csütörtökön. A reggeli fagyok fokozatosan megszűnnek, és a hét második felében akár a 15 °C-ot is elérheti a hőmérséklet.

Ezeket olvasta már?