Tudós középiskolások versengenek Kaposváron

2017. 02. 17., péntek, 17:31

A Kutató Diákok Országos Szövetsége és a Kutató Diákokért Alapítvány Tudományos Diákkörök XVII. Konferenciasorozatának kaposvári résztvevőit Pintér Rómeó képviselő köszöntötte péntek délután a Városházán.

Pintér Rómeó önkormányzati képviselő köszöntőjében elmondta, a fiatalok már másképp gondolkodnak, máshogy látják a világot, és sok esetben jobban is értik, mint az idősebb generációk. Éppen ezért igyekszik a város ösztöndíjakkal segíteni a tehetséges diákokat, cserében pedig azt kérik tőlük, hogy maradjanak Kaposváron.

A tudományos diákköri konferenciasorozat (TUDOK) két napos kaposvári rendezvényén humán- és társadalomtudományi témában mutatják be kutatási eredményeiket a pályázatra jelentkezett középiskolás diákok a Klebelsberg Középiskolai Kollégiumban pénteken és szombaton.

A konferencián saját, kizárólag tudományos kutatásról szóló munkával lehetett elindulni, témamegkötés nélkül.

A konferencián minden diák indulhatott, aki az érettségi bizonyítványát 2016-ban szerezte, vagy 2016 után szerzi meg. A válogatókat Magyarországon, Erdélyben, Felvidéken és Vajdaságban rendezik.

Az önálló kutatási munka bemutatására minden szerzőnek/szerzőpárosnak 10 perc áll rendelkezésre, melyet maximum 5 perc vita követ.

A díjazottakat különböző publikációs lehetőségek várják, illetve lehetőségük van, hogy kijussanak a stockholmi Nobel-díj átadóra, valamint induljanak a kétévente a felsőoktatásban kutatást végző hallgatók számára megrendezésre kerülő Országos Tudományos Diákköri Konferencián (OTDK).

Ezeket olvasta már?