Gálán ünnepelnek a somogyi tehetségek

2017. 03. 20., hétfő, 12:14

Idén hetedik alkalommal rendez Tehetséggálát a Kaposvár-Somogy Megyei Tehetségsegítő Tanács, az Együd Árpád Kulturális Központ közreműködésével. Az eseményt március 23-án, 17 órától bárki megnézheti a Szivárvány Kultúrpalotában.

A Tehetséggálát minden évben Bartók Béla születésnapján, vagy egy ahhoz közeli időpontban szervezik meg. A Szivárvány Kultúrpalotában középiskolások lépnek majd színpadra, akik a megye különböző területeiről, több kategóriában mutatják meg tehetségüket.

Dr. Kovács Zoltán, a Kaposvári Egyetem Pedagógiai Karának intézetigazgatója portálunknak elmondta, hogy a Kaposvár-Somogy Megyei Tehetségsegítő Tanács az egész országban élen jár, hiszen nemcsak pályázati forrásokból igyekszik segíteni a tehetségeket, hanem nagyjából harminc somogyi vállalkozó is hozzájárul ahhoz, hogy a Tehetséggálához hasonló eseményeket szervezzenek. Ezek a cégek amellett, hogy anyagilag támogatják a rendezvényt, évről-évre értékes ajándékokat is felajánlanak a fellépőknek. Dr. Kovács Zoltán kihangsúlyozta, mindez egyedülálló az egész országban, mert sikerült a tehetség segítés ügye mögé toborozni a kamarákat, intézményeket, iskolákat.

A szervezők kihangsúlyozzák, hogy nem versenyről, hanem egy gáláról van szó, ahová előválogatókról kerültek be a tehetséges fiatalok, akik a prózamondással, tánccal, énekkel várják az érdeklődőket az ingyenes eseményre.

Ezeket olvasta már?