Tavaszi lomtalanítás is lesz a kaposváriak kérésére

2017. 04. 11., kedd, 12:54

A Kaposvári Hulladékgazdálkodási Nonprofit Kft. új rendszert vezet be ősztől a lomtalanításban, de a kaposváriak kérésére emellett tavasszal is szervez egy ingyenes gyűjtést. Mutatjuk a pontos utcalistát, hogy hol, mikor kell kihelyezni a lomhulladékot.

A szolgáltató autói április utolsó hetében járják majd végig az utcákat. Hogy hol, mikor kell kihelyezni a lomhulladékot, arról minden kaposvári háztartás értesítést kap. Ezeket a szórólapokat a napokban dobják be a postaládákba.   

A lomtalanítási napokon olyan, a háztartásokban keletkező nagydarabos hulladékok helyezhetők ki, amelyek méretüknél fogva a hulladékgyűjtő edényben nem férnek el. Lomnak minősül minden, a szokásos életvitel során felhalmozódott nagydarabos szilárd hulladék: bútorok, edények, szőnyegek, játék. Nem minősül lomnak az elektronikai hulladék, az építési hulladék, a zöldhulladék, valamint a veszélyes anyagok (növényvédő szerek, olajos kannák, elemek). A szolgáltató arra kéri a kaposváriakat, hogy a feleslegessé vált lomot - lehetőség szerint anyagonként elkülönítve - a forgalmat nem akadályozó módon a megjelölt napon reggel 6 óráig szíveskedjenek kihelyezni az ingatlanjaik elé.

A háztartásban keletkező hulladékot minden kaposvári lakos egész évben ingyenesen leadhatja a lakcímkártya felmutatását követően a hulladékudvarban (a 610-es úton a taszári körforgalom előtt). A telep nyitvatartása: kedd, csütörtök, péntek, szombat: 8-tól 12 óráig, szerda: 8-tól 19 óráig.

Mutatjuk a pontos utcalistát, hogy hol, mikor kell kihelyezni a lomhulladékot:

Ezeket olvasta már?