Újdonságokkal várja nézőit ősztől a Csiky

2017. 04. 20., csütörtök, 15:30

A nagyszínpadi hat bemutató mellett öt stúdió- előadás lesz és ugyanennyi idei darab marad továbbra is repertoáron a 2017-18-as évadban a Csiky Gergely Színházban. Újdonságként operett, csecsemő és táncszínház bérlet is várja a nézőket a jövő évadban.

A tervekről csütörtökön sajtótájékoztatón számoltak be a teátrum vezetői.

A sokszínűség azt a törekvést fejezi ki, hogy a kaposvári társulat minden korosztály színházi érdeklődését szeretné kielégíteni. A bérlet struktúrában kiemelt szerepet kapnak a családok, akik a vasárnap délutáni bérleteikkel az idén már sikerrel elindított Csiky Családi program részesei lehetnek.- mondta Fülöp Péter színház igazgató.A zenés műfaj rajongói a Budapesti Operettszínház közreműködésével a következő évadban Operett bérletet is válthatnak. Az évad több művészeti együttműködésre is lehetőséget ad, országhatáron belül a Nemzeti Táncszínházzal is közös produkciókat állít színpadra. A határon túlról, Beregszászról és Zentáról hív produkciókat, és az együttműködés lehetőségeit kihasználva útra kel a Csiky Élmény is.Bozsik Yvette, a teátrum művészeti tanácsadója a jövő évad bemutatóiból kiemelte, hogy az évadtervezés során a vezetőség fontosnak tartotta, hogy minél több női rendező kapjon alkotói lehetőséget, így 2017/2018-as évadban öt női rendező is készül saját bemutatóval.

A színház szeretne az új, fiatal rendező generációnak is helyet biztosítani, ezért többek között meghívták Olt Tamást, a Katona József Színház rendezőjét, aki egy Máté Péter estet állít színpadra a mai kor követelményeinek megfelelően.

Fülöp Péter bejelentette, hogy 2017/2018-as évadban színész ösztöndíjat indít a teátrum, a fiatal pályakezdők támogatására, hogy a vidéki színházak között a kaposvári színház elsőként biztosítson vonzó feltételeket a fiatal színészek számára.

A következő évadban a színházhoz öt fiatal színész is érkezik a társulatba, Mikecz Estilla, Roehnelt Zsuzsanna, Zsíros Linda, Krausz Gergő János, Stefánszky István.

A sajtótájékoztatón elhangzott: a színház vezetői tisztelik a Csiky Gergely Színház múltját, az egykori kaposvári jelenséget, melyet új kontextusba állítva szeretnének megújítani.

Célunk, hogy a kaposvári színház ismét más legyen, mint a többi. Követendő példát szeretnénk állítani más társulatok elé, a jó hagyományokat megőrizve megújulni.

- mondta a Fülöp Péter.

Ezeket olvasta már?