Együtt ünnepeltek a bölcsődei dolgozók

2017. 04. 21., péntek, 11:55

Kaposváron is megünnepelték a Bölcsődei dolgozók napját. A város öt bölcsődéjének valamennyi, mind a hatvan dolgozóját meghívták a Nemzetőr sori Tátika Bölcsődében rendezett pénteki ünnepségre.

A rendezvényen Oláh Lajosné alpolgármester köszöntőjében elmondta: fontosak az olyan alkalmak, amikor összegyűlhetnek, találkozhatnak a gyermeket nevelő szakemberek. Kaposváron jelenleg 270 bölcsődés gyerek van, számuk azonban remélhetőleg gyarapodni fog.

A város mindent megtesz azért, hogy segítse a letelepedést és a gyermekvállalást- mondta az alpolgármester.

Gelencsér Attila, Kaposvár országgyűlési képviselője egyebek mellett arról beszélt, hogy a bölcsődében alapozzák meg azokat az alapvető viselkedési és magatartásformákat, melyek az egész emberi életet meghatározzák.

Magyarországon hagyományosan nagyon jól működnek a bölcsődék, így cél az, hogy a dolgozók minél nagyobb anyagi megbecsülést kapjanak. A kormány a bölcsődei munka elismeréseként az elmúlt időszakban több lépcsőben emelte a béreket, a 2014-2020 közötti fejlesztési ciklusra pedig 100 milliárd forint fejlesztési forrást irányoztunk elő a bölcsődei és óvodai helyek bővítésére. Azt szeretnénk, hogy 2020-ra 60 ezerre nőjön a bölcsődei helyek száma, ami 33 százalékos bővülés.- mondta Gelencsér Attila.

Az ünnepségen kitüntetéseket is átadtak. Példaértékű munkájáért három kisgyermeknevelő kapott elismerést. Egyedné Marton Mónika a Búzavirág, Fehérné Juhász Judit a Tulipános és Pappné Ludván Andrea Tátika Bölcsőde munkatársa.

A kitüntetetteket és megjelenteket Dér Tamás, Kaposvár alpolgármestere is köszöntötte.

Ezeket olvasta már?