Neked munka, nekem álom!

2017. 06. 01., csütörtök, 11:05

A fogyatékossággal élők munkahelyi álmait hivatott megvalósítani az a kezdeményezés, amit csütörtökön tartottak Kaposváron. A program 2008-ban indult Írországból, és az a célja, hogy közelebb hozza egymáshoz a fogyatékossággal élő embereket, a munkaerőpiaci szolgáltatókat, és a munkáltatókat.

Magyarországon 2015-ben szervezte meg először az ír kezdeményezés hazai változatát a Salva Viva Alapítvány, akkor 15 fogyatékossággal élő résztvevővel. Mára a program minden megyében elérhető, melyekben civil partnerek segítik a kivitelezést. Somogyban a Munkaerőpiacon Maradás Egyesület bonyolítja le a projektet.

Kaposváron 11 munkáltató vállalta, hogy egy nap erejéig lehetőséget ad a program résztvevőinek egy számukra érdekes munkahely kipróbálására. A munkáltatók között van egyebek mellett a Videoton, a Kaposvári Egyetem, a Tutti Bringa, a Praktiker, míg a munkakörök között értékesítő, szakács, fogtechnikus, szociális gondozó, jogi asszisztens, mechanikai műszerész és kertész állásokat is kipróbálhatták a jelentkezők.

- A város legnagyobb foglalkoztatójaként fontosnak tartjuk, hogy csatlakozzunk a hasonló kezdeményezésekhez. Cégünknél jelenleg is dolgoznak fogyatékossággal élő munkatársak, és a jövőben is számítunk a munkájukra – mondta Fábián Balázs, a Videoton Elektro-PLAST Kft. ügyvezetője az Neked munka, nekem álom! nap, napindító sajtótájékoztatóján.

A programban résztvevői a nap folyamán az általuk kiválasztott munkahelyre látogatnak el kísérőikkel, ahol szakemberek mellett kóstolhatnak bele az áhított munkakör rejtelmeibe.

Ezeket olvasta már?