Megérkezik az igazi nyár

2017. 06. 19., hétfő, 16:42

Ezen a héten erőteljes melegedés kezdődik. A szerdai gyenge hidegfrontnak esélye sem lesz a kánikulával szemben. Pénteken akár 35°C feletti hőmérsékleteket is mérhetünk.

Hétfő napközben változóan felhős égbolt mellett meleg idő várható. 28°C-ig melegszik a levegő hőmérséklete. Alig fog fújni a szél. Estétől megnövekszik a felhőzet és egy hidegfront érkezik, melyből elszórtan lehet zivatar az éjszaka folyamán.

 

 

Kedd reggel 16°C-ig süllyed a hőmérséklet a derült ég alatt. Napközben erősen fog tűzni a nap gyakorlatilag nulla felhővel az égbolton. Extrém erős UV sugárzás is lehetséges így déltájban kerüljük a napozást. Gyenge délkeleti szél fog fújni.  Délutánra a hőmérséklet 32°C körül tetőzik majd. Igazi nyár és strandidő várható.

Szerda reggel csak kevés felhő lesz felettünk.  16°C-ig csökken a hőmérséklet. Napközben változóan felhős lesz az ég és délután előfordulhat zápor, esetleg zivatar egy érkező hidegfront miatt. Lehűléstől azonban nem kell tartani, sőt fokozódik a meleg így akár 32°C-ig is felkúszhat a hőmérő higanyszála. A szél néha megélénkülhet északnyugat felől.

A hét második felében erős kánikula várható 35°C feletti maximumhőmérsékletekkel. Pénteken elszórtan lehet zápor, zivatar megint egy gyenge hidegfront hatására, de mivel a frontok csak tiszta levegőt hoznak, emiatt tovább erősödhet a nappali felmelegedés és ismét lehetnek extrém erős UV-val járó napsütötte délutánok.  Megérkezik az igazi nyár, igazi standidővel és remélhetőleg a hétvégére is marad a jóidő.

Ezeket olvasta már?