Komolyabb hőhullám érkezik

2017. 07. 17., hétfő, 11:50

Sok napsütésre készülhetünk, keddtől 30°C feletti csúcshőmérsékletre. Erős hőhullámra lehet számítani egész héten. A hét második felében nagy forróság várható 35°C feletti maximumhőmérsékletekkel. Pénteken akár 37-38°C is lehet.

Hétfő napközben gyengén felhős égbolt mellett  28°C-ig melegszik a levegő hőmérséklete. Gyengén fog fújni az északkeleti szél. Csapadékra nem kell számítani. Igazi nyári idő lesz.

 

 

Kedd reggel 14°C-ig süllyed a hőmérséklet a derült ég alatt. Ekkor még lehet számítani felfrissülésre.  Napközben szikrázóan napos ég várható.  Délutánra a hőmérséklet 32°C körül tetőzik majd. Meglehetősen meleg idő várható gyenge déli széllel.

Szerda reggel csak  18°C-ig csökken a hőmérséklet.  Napközben gyengén  felhős lesz az ég és marad a meleg. 35°C-ig is felkúszhat a hőmérő higanyszála. A szél gyengén fog fújni dél felől. Igazán meleg, nyárias időnk lesz.

A hét második felében nagy forróság várható 35°C feletti maximumhőmérsékletekkel. Pénteken akár 37-38°C is lehet. A friss reggelek fokozatosan elmaradnak és egyre inkább fülledtebbek lesznek. Kevés felhő lesz az égbolton, ám a nagy meleg miatt megnő a heves zivatarok veszélye. Szombaton van legnagyobb esély elszórtan zivatarok kialakulására, de más napokon is előfordulhat egy-egy kósza de agresszív zivatar.

Ezeket olvasta már?