Tarló és gabonatüzek a megyében

2017. 07. 17., hétfő, 18:01

Az elmúlt három nap során összesen hat alkalommal riasztották a Somogy megyei tűzoltó egységeket lábon álló gabona és tarlótüzek megfékezéséhez.

Kigyulladt egy kombájn és a tarló vasárnap este Mezőcsokonyán. A tűz a még lábon álló gabonát is veszélyeztette. A kombájnt már a kaposvári hivatásos tűzoltók kiérkezése előtt eloltották. Az égő tarlót egy erőgéppel körbeszántották, majd a tűzoltók kéziszerszámokkal eloltották a tüzet. Az egység átvizsgálta a kombájnt, a további károk elkerülése érdekében, ám izzó részeket már nem találtak.

Rövid időn belül Barcsra riasztották a város hivatásos tűzoltóit, ahol egy learatott búzatáblán csaptak fel a lángok. Az egységek mintegy két hektáron körülhatárolták és eloltották a tarlótüzet.

Toponár közelében öt hektáron égett le a tarló hétfő délután. A tűzet a megyeszékhely hivatásos tűzoltói fékezték meg négy vízsugárral és kéziszerszámokkal.

Néhány órával később Som határában a lábon álló búzatábla kapott lángra. A siófoki hivatásos tűzoltóknak rövid időn belül sikerült körülhatárolni a tüzet, megakadályozva, hogy nagyobb kár keletkezzen.

Ezeket olvasta már?