A tűzoltó hagyományok lelkes követői találkoztak

2017. 08. 12., szombat, 16:08

Csizmát és sisakot húztak a hagyományőrzők ma Marcaliban, öltözékük azonban eltért. A XI. Tűzoltó Hagyományőrző Kocsifecskendő verseny indulói elődeikhez hasonlóan védőruha híján ingben és hímzett nadrágban vágtak neki a "tűzoltásnak".

A hivatásos és önkéntes tűzoltók versenyét Wéber Antal tűzoltó dandártábornok, a Somogy Megyei Katasztrófavédelmi Igazgatóság igazgatója nyitotta meg.

Összhang hiányában már a pálya első részében értékes másodperceket vesztettek a csapatok, hiszen a mocsárjárásban egymásra voltak utalva a versenyzők. A kúszófolyosóba a legfürgébbek már úgy vetődtek be, hogy a kezükben lévő vödörből a víz megkönnyítse a következő tűzoltó „átcsúszását”.

A csapatoknak ezt követően az erejükre volt szükség a traktorgumi gurításához, majd a tájékozódó képességüket tették próbára a füsttel teli sátorban. A végső próbatételnél pedig a kocsifecskendő is munkába állt, ám a víz magasba juttatásához és a vödör megtöltéséhez egy kis taktikára is szükség volt, a gyors „tűzoltás” ezúttal nem a megfelelő lépésnek bizonyult.

Végül a Somogy Megyei Katasztrófavédelmi Igazgatóság és a Marcali Hivatásos Tűzoltó-parancsnokság, valamint a Somogyi Tűzoltó Hagyományőrző Egyesület idei megmérettetésének egyetlen vegyes csapata, a Balatonszentgyörgy ÖTE is kiérdemelte a legjobbnak járó díjat, míg a férfiak komoly versengésében a másodpercek töredéke döntött:

  1. Kaposvár HTP
  2. Balatonkeresztúr ÖTE
  3. Böhönye ÖTEVése ÖTE
  4. Barcs HTP
  5. Fonyód ÖTE
  6. Marcali HTP

Ezeket olvasta már?