A Kaposvár-jelenség színészlegendái a Roxínházban

2017. 09. 05., kedd, 12:49

Beszélgetéssorozatot indít a Roxínház októberben. A több évadon át tartó sorozatban olyan híres színészlegendákkal hallhatnak és láthatnak beszélgetést a kaposváriak, akik meghatározó szerepet játszottak a kaposvári színházi életben.

Október 17-én 19.00 órakor kezdetét veszi a Roxínház új évada és egy nem is akármilyen előadással. A "Színházi legendák- beszélgetéssorozat a Kaposvár-jelenség színészeivel" előadás első vendége lesz Koltai Róbert és Molnár Piroska, velük pedig Varga István fog beszélgetni.

A Roxínház egyik vezetője, Pintér Katalin megkeresésünkre elmondta, hogy a kaposvári közönséggel beszélgetve azt a visszajelzést kapták, hogy nagyon sokaknak hiányoznak azok a színészek, akik meghatározóak voltak a város színházi életében, viszont évek, vagy évtizedek óta nem voltak már Kaposváron. Ennek apropóján döntöttek úgy, hogy egy több évadon át tartó beszélgetéssorozatot indítanak. A tervek szerint kéthavonta lesznek majd beszélgetések 2-2 színészlegendával, de ezen kívül önálló estekre, előadásokra is sor kerül. Az új évadban például a Kossuth- és Jászai Mari-díjas Bezerédi Zoltán egy verses esttel, a Jászai Mari-díjas Koltai Róbert pedig egy kabaréval lép majd fel a Roxínházban.

Pintér Katalin hozzátette: több színészlegendával tárgyalnak már a beszélgetéssorozat kapcsán, ez azonban nem egyszerű, hiszen ezek a színészek igencsak elfoglaltak, és az ország különböző színházaiban folyamatosan játszanak. Ha ezek az egyeztetések sikerrel zárulnak, akkor a jövőben olyan művészekkel hallhatnak beszélgetéseket a kaposváriak, mint Jordán Tamás, Pogány Judit, Csákányi Eszter, Lukáts Andor, vagy Mohácsi János. A tervek szerint mindegyikükkel Varga István fog majd beszélgetni.

Ezeket olvasta már?