Pénteken indul a szakrális hét Kaposváron

2017. 09. 12., kedd, 13:58

Az országos rendezvénysorozathoz csatlakozva Kaposváron is megrendezik az az Ars Sacra Fesztivált. Az idei rendezvénysorozat szeptember 15-én kezdődik és 24-éig tart.

A katolikus egyház mellett évek óta részt vesznek az evangélikusok és a reformátusok is az Ars Sacra Fesztiválon, így valamennyi templomban lesznek szeptember 24-ig programok.

A legnagyobb érdeklődés vélhetően a Hajléktalan Jézus-szobor Kaposvárra érkezését kíséri. A képzőművészeti alkotást szeptember 20-tól három napon keresztül lehet megtekinteni a Kossuth téren, ahol virrasztás is lesz mellette. Timothy Schmalz kanadai szobrász megrendítő alkotása napi 24 órában hívja fel a figyelmet az éhezők, a szomjazók, a ruhátlanok, az elesettek befogadására és elfogadására.

Erről szól a hit is, ezt hirdetik az egyházak is. A reneszánsz korig a művészetek legnagyobb mecénásai és támogatói voltak az egyházak –  mondta a rendezvényt beharangozó sajtótájékoztatón Rumszauer Miklós katolikus plébános, püspöki helytartó, aki hangsúlyozta: az egyház mindig is támogatta a művészeteket, amelyek simogatják lelkünket, és örömöt adnak nekünk.

Újdonságként három, új helyszínre is elviszik a fesztivált. Olyan helyekre, ahonnan nehéz eljutni a rendezvényekre. Így elmennek a Borostyán Anyaotthonba, a Nyitott Kapu Gondozási Központba, és Kaposfüredre, a Fiatalok Integrált Szociális Intézményébe, de a kórház kápolnájában is lesznek rendezvények.

Az Ars Sara valamennyi rendezvénye térítésmentes látogatható.

Ezeket olvasta már?